Har DNA-prøve

Politiet har sikret seg DNA-prøver fra den drapsmistenkte 35-åringen. Mannen har sittet i samtaler med politiet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiet pågrep 35-åringen utenfor Råsunda stadion litt over klokka 21 i går, har rettsleger og psykologiske eksperter undersøkt mannen. Politiet skal nå ha sikret seg DNA-prøver av mannen som kan sammenholdes med funn gjort på drapsvåpenet og en caps som ble funnet på varehuset NK. Ifølge svenske medier vil det gå minst ett døgn før resultatet av prøvene er klart.

Politiet holdt pressekonferanse i formiddag klokka 10.

- Mannen har blitt fortalt hva han er mistenkt for og vi har snakket med ham, men han vil ikke bli utsatt for avhør før han har fått oppnevnt en forsvarer, sier politiets pressetalskvinne Stina Wessling.

Hun opplyser at politiet vil fortsette å kontrollere tips, og snakke med vitner i saken.

- Mannen er i løpet av natten undersøkt av rettsleger og -teknikere for å få DNA. Vi har naturligvis ikke fått noen svar ennå, sier Wessling på pressekonferansen.

Det begynner å haste for politiet. I løpet av tre dager må den mistenkte 35-åringen framstilles for varetektsfengsling. Politiet må derfor omprioritere sine ressurser for å få etterforsket så mye som mulig før framstillingen.

Politiet vil ikke si hva mannen eventuelt har sagt i sine samtaler med mannen. De vil heller ikke si hva slags inntrykk de har etter noen timer, hvorvidt mistanken mot mannen er sterkere eller svakere i dag enn før pågripelsen.

- Mistanken er ikke så veldig sterk i dette stadiet i etterforskningen, sier Wessling.

Det er mer enn juridisk spissfindighet siden mannen ennå ikke er formelt avhørt. Politiet regner med at den drapsmistenkte mannen får oppnevnt en forsvarer i løpet av kort tid, hvertfall i løpet av dagen.

I går gikk politiet ut og sa at ytterligere fem personer er interessante i etterforskningen. Men så langt har de ikke gått til flere pågripelser, det er heller ikke aktuelt i nær framtid.