Flybransjen:

- Har dokøen mer eller mindre oppe i lunsjfatet

- Tror ikke passasjerene forstår helt hva arbeidshverdagen vår egentlig innebærer, sier Rene-Charles Gustavsen i Norwegian Kabinforening.

NATURLIG TRANGT: - Det er bransjens natur, sier fagforeningsleder.
NATURLIG TRANGT: - Det er bransjens natur, sier fagforeningsleder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet gikk leder i Norsk Kabinforening, Pål Røine, tidligere i juli ut med ramsalt kritikk mot SAS og arbeidsforholdene de jobber under i lufta hver dag.

Han fortalte om en hverdag der de ansatte må sitte og spise mer eller mindre i dokøen, og klager som faller på steingrunn hos selskapet.

Leder i Norwegian Kabinforening, Rene-Charles Gustavsen, vil ikke rette liknende kritikk mot Norwegian, men erkjenner at de også jobber under krevende forhold.

To kvadratmeter pauserom

- Når det gjelder de maskinene vi flyr som er varianter av Boeing 737-800, så har vi svært begrenset med plass. Bak i kabinen har vi et område der vi kan trekke for ei gardin, men foran ligger jo passasjertoalettet bak denne gardina, sier han.

Han forteller at de gjennom lange arbeidsdager må nøye seg med pauser på små områder.

- Det hender at vi også har dokøen mer eller mindre oppe i lunsjfatet, og får kommentarer som: «Jøss, dere har da lite plass her.» Jeg tror nok ikke folk helt skjønner hvilke arbeidskår vi har, sier han.

Bransjens natur

Gustavsen sier de har tidligere også har hatt utfordringer med fulle søppelposer som blir stående der crewet har mulighet til å hvile, men at dette er det blitt bedre skikk på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer