Har drapssiktet, men ikke liket

Rumener (30) meldte seg for politiet og sa han hadde tatt livet av savnet mann (64) i Skien. Dykkere i Skienselva.

 LEITER I SKIENSELVA:  En fra Skien RK hjelpekorps leiter nå i Skienselva etter mannen som skal være drept og dumpet - her ved Bøle, Menstadbrua i bakgrunnen. Seinere i dag har også dykkere kommet på plass. Stor vannføring med lite sikt gjør leiteforholdene vanskelige.FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
LEITER I SKIENSELVA: En fra Skien RK hjelpekorps leiter nå i Skienselva etter mannen som skal være drept og dumpet - her ved Bøle, Menstadbrua i bakgrunnen. Seinere i dag har også dykkere kommet på plass. Stor vannføring med lite sikt gjør leiteforholdene vanskelige.FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Politiet i Skien har en høyst uvanlig drapssak i hendene. En 30 år gammel rumener meldte seg søndag og fortalte at han har tatt livet av en 64-årig skiensmann og dumpet liket i elva.

Politiadvokat Jon Borgen forteller at det var familien til 64-åringen som i slutten av april kontaktet politiet, og fortalte at de var bekymret. Ingen hadde hørt noe fra han på en stund. Den 10. mai ble 64-åringen formelt savnet.

Nå har en mann meldt seg for politiet, og er siktet for forsettlig drap.

- Hvor uvanlig er det å ha en drapssiktet og ikke noe lik?

- Jeg har ingen statistikk på dette, men det er uvanlig selvfølgelig. Det er i alle fall en helt ny situasjon for oss, sier Borgen til Dagbladet.

Han legger til at den siktede rumeneren har pekt ut området, der han dumpet 64-åringen i Skienselva.

Bodd i Norge i fire år Etter at mannen ble formelt savnet den 10. mai, satte politiet i gang med tekniske og taktiske undersøkelser. Vitner ble avhørt.

Politiet forsøkte også å komme i kontakt med mannen som nå er siktet, men han meldte seg altså sjøl.

Ifølge NRK Telemark har rumeneren bodd i Norge i fire år.

Hvordan - og hvorfor Borgen sier til NRK at den sktede har forklart hvorfor han drepte mannen og hvordan det skjedde.

Den siktede pekte ut det sannsynlige dumpestedet på østsiden av Skienselva. Nå har politiet, sammen med Skien Røde Kors Hjelpekorps, startet søk i elva. Det er en stor oppgave. Elva har stor vannføring, og bærer med seg mye slam.

Politioverbetjent Kittil Haugen opplyser til Telemarksavisa at den drapssiktede i følge egen forklaring tyllet inn liket i et teppe før han dumpet den døde i elva.

- Drept i bolig Også Kripos er koblet inn i saken. I Borgens informasjon til mediene forteller han at det etterforskes bredt med tanke på å finne ut hva som har hendt.

Borgen understreker at det er all mulig grunn til å tro at den savnede er død, og at det sannsynlige åstedet for drapet er mannens bopel - basert på siktedes forklaringer.

Etterforskningen peler så langt mot at den drapssiktede rumeneren er den siste som så 64-åringen i live.

- Vi har gjort en del tekniske undersøkelser, men mer vil jeg ikke si om den saken nå, sier Jon Borgen.

Varetekt - Blir det fengslingsmøte på onsdag?

- Det er ikke avgjort. Dette avhenger av hva mannen egentlig erkjenner. Det kan vare at det blir en fengsling uten at partene møter i retten. Vi får vente og se, sier Borgen.

Det understrekes fra politiets side at saken foreløpig er i et tidlig stadium. Utover tirsdag ettermiddag vil det bli gjort flere avhør av mannen.

 - UVANLIG SUITUASJON:  Den savnede 64 år gamle mannen er ikke funnet, men en 30 år gammel rumener som selv kom til politiet og fortalte at han har tatt livet av mannen, er siktet for drap, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
- UVANLIG SUITUASJON: Den savnede 64 år gamle mannen er ikke funnet, men en 30 år gammel rumener som selv kom til politiet og fortalte at han har tatt livet av mannen, er siktet for drap, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer