Paula Lykke i Sykepleierforbundet:

- Har drevet rovdrift

Fagforbundsleder Paula Lykke mener at det må gjøres mer for å beholde intensivsykepleierne som har jobbet under pandemien, eller for å mobilisere dem som sluttet før pandemien.

KREVER GREP: Torsdag opplyste Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus om at mange utslitte intensivsykepleiere har sluttet. Nå krever fagforbundleder Paula Lykke at det tas grep. Foto: Terje Pedersen / NTB
KREVER GREP: Torsdag opplyste Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus om at mange utslitte intensivsykepleiere har sluttet. Nå krever fagforbundleder Paula Lykke at det tas grep. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag uttalte avdelingsleder Dag Jacobsen ved Medisinsk intensiv på Ullevål sykehus til Dagbladet at mange intensivsykepleiere har sluttet fordi de er utslitte som følge av pandemien og mangel på intensivsykepleiere.

Totalt har 15 av 90 ved avdelingen sluttet på grunn av arbeidssituasjonen, forteller han nå.

- Rovdrift

Nå sier også leder Paula Lykke i Norsk Sykepleierforbunds landsgruppe av intensivsykepleiere til Dagbladet at hun kjenner seg igjen i Jacobsens beskrivelse av situasjonen.

- Vi har drevet rovdrift på intensivavdelingene, med nesten 100 prosent belegg (andel sykehussenger som er i bruk, journ.anm.). Det skal være plass til neste pasient, men slik som det er i dag, så har man ikke plass til det, og da blir man nesten nødt til å prioritere.

- Hva mener du med å prioritere?

- Dersom det ikke er mer plass på intensivbehandling, må man utsette planlagte operasjoner.

Oslo universitetssykehus HF opplyser til Dagbladet at 15 intensivsykepleiere sluttet i 2018, 25 sluttet i 2019, 26 sluttet i 2020 og at 21 har sluttet hittil i 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer