Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du 275.000 dollar til overs av feriepengene?

Da kan du få ei ukes luksusferie i norske fjorder med "Jemasa".

KOMPROMISSLØS LUKSUS: Om bord i "Jemasa" kan du velte deg i luksus inn og ut norske fjorder denne sommeren. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
KOMPROMISSLØS LUKSUS: Om bord i "Jemasa" kan du velte deg i luksus inn og ut norske fjorder denne sommeren. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Det vil altså koste deg snaue 275.000 amerikanske dollar, i underkant av 1,5 millioner norske kroner.
Men så kan du til gjengjeld ta med deg tolv overnattingsgjester.

Deler dere på regninga blir summen snaue 122.000 kroner hver.

Har det meste Men så har du og dine venner det meste om bord, i følge nettsiden til The Registry Collection, stedet hvor du kan søke etter ledige luksusyachter som "Jemasa" eller andre svært luksuriøse feriemål.

Ønsker du en luftig tur over norske fjorder løses det med helikopteret fartøyet har stående på øvre dekk.

Av andre godsaker skipet bringer med seg kan vi nevne to speedbåter på 240 og 25 hestekrefter. Krefter nok om du vil henge bakpå med den store vannbananen eller stå på vannski.

Du kan benytte skipets basseng, dra på sykkel eller kajakkturer, fiske og dykke, eller få mannskapet til å rulle ut den enorme vannsklia fra øvre soldekk (skipet har fire dekk) slik at du kan kaste deg utfor og ned i en norsk fjord.

Alternativt kan du kose deg med alt skipet har av nyeste teknologi innen multimedia og underholdning, slappe av i en av de mange salongene, henge i baren eller komme i form i trimrommet. Er du stiv og støl kan ei økt i massasjerommet om bord gjøre susen. Noen liker også å smelle avgårde golfballer fra akterdekk og ut i havet.

Fjordluksus I hele juni vil "Jemasa" gå på åtte dagers turer Oslo - Bergen og Ålesund - Bergen.

I går lå båten i Ålesund, klar til å ta med seg sine passasjerer til Geiranger, Måløy, Florø, inn Sognefjorden til Flåm og Balestrand før turen ender opp i Bergen.

I august går skipet til Italia, før det seiler videre til Karibien hvor det normalt holder til når kulden setter inn her hjemme.

Filmstjerner? I de fleste havnene hvor "Jemasa" legger til vekker luksusyachten oppsikt. Mange lurer nok på hvilken filmstjerne eller mangemilliardær som er på besøk når den 49,99 meter lange herligheten ligger å dupper i fjorden. Hvem som var gjester når båten la ut fra Ålesund vites ikke. Mannskapet kommenterer nemlig ikke slike spørsmål.

Kompromissløs luksus Uansett hvem som er om bord kan de velte seg i det eierne kaller "kompromissløs luksus". Et mannskap på tolv (en pr. passasjer) står til en hver tid klar og til tjeneste.

Nytt interiør Interiøret er elegant og nytt. For i fjor sommer gjennomgikk skipets indre en total makeup. Og det bare fire år etter at den ble sjøsatt fra verftet i Holland.

Hele herligheten kan også kjøpes, uten at Dagbladet kan hjelpe deg med noen prisantydning. Vårt råd; ring og prut.

HELIKOPTER:"Jemasa" er utstyrt med helikopter, sånn i tilfelle en luftetur over norske fjorder skulle friste. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
HELIKOPTER:"Jemasa" er utstyrt med helikopter, sånn i tilfelle en luftetur over norske fjorder skulle friste. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer