Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du alltid ønsket deg en gigantisk dinosaur?

Vel, noen gjorde det. Og for 3,5 millioner ble ønsket oppfylt.

 SJELDENT SYN:  Her står den på Summers Place Auctions i England før den gigantiske diplodocusen ble solgt. Foto: UNITED KINGDOM OUT.
SJELDENT SYN: Her står den på Summers Place Auctions i England før den gigantiske diplodocusen ble solgt. Foto: UNITED KINGDOM OUT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I England kunne du nemlig i går gå på en auksjon og kjøpe deg en nærmest komplett fossil av en såkalt diplodocus - hvis du ønsket deg det.

Meget solid økonomi er dog et krav, skriver det anerkjente britiske mediehuset BBC.

Verdt 3,5 millioner Den ekstremt store, langhalsede dinosauren fra juratida ble nemlig solgt for den nette summen av 400 000 pund, litt i overkant av 3,5 millioner kroner etter nåværende kurs på en auksjon i West Sussex.

Den 17 meter lange dinosauren, kjent som «Misty», ble gravd ut av et steinbrudd i Wyoming, USA, før det ble montert i Rotterdam og overført til Storbritannia for salg.

Det var for øvrig forventet at dinosauren ville gå for mellom 3,5 millioner og 5,3 millioner kroner. Identiteten til kjøperen er ikke kjent.

Langt fra størst Diplodocus var en slekt dinosaurer av typen sauropoder. De levde i den vestre delen av Nord-Amerika i jordas mellomalder. Det som lettest kjennetegnet dinosauren var den lange halen, hals og kropp, samt fire kraftige ben.

Selv om Misty, som ble solgt denne uka var svær av størrelse i sin levetid, er det langt fra den største diplodocusen som beviselig skal ha gått sine kraftige steg på jorda.

Man har funnet bevis på at de kunne bli hele 27 meter lang, noen forskere har teorier om at de kunne bli gigantiske 45 meter.

 GIGANTISK:  Du kan være glad dette bildet ikke er i reell størrelse, da hadde det blitt veldig mye scrolling. Denne gigantiske dinosauren målte 17 meter. Foto: UNITED KINGDOM OUT.
GIGANTISK: Du kan være glad dette bildet ikke er i reell størrelse, da hadde det blitt veldig mye scrolling. Denne gigantiske dinosauren målte 17 meter. Foto: UNITED KINGDOM OUT. Vis mer