TYKK SMOG: Et oversiktsbilde over Paris som viser hvordan tykk smog ligger over byen. Foto: Reuters / NTB scanpix
TYKK SMOG: Et oversiktsbilde over Paris som viser hvordan tykk smog ligger over byen. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Har du bilskilt som slutter på partall? Da får du ikke kjøre i Paris

Herjes av voldsom smog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris innfører nå dramatiske tiltak for å få vekk den tunge smogen som har lagt seg over byen. Halve bilparken har fått kjøreforbud.

Alle biler med nummerskilt som slutter på partall, ble mandag bannlyst fra veiene i den franske hovedstaden. Om lag 700 politifolk ble utplassert ved i alt 60 veisperringer i byen for å håndheve forbudet, og tusener av forelegg på 22 euro, i overkant av 180 kroner, hver ble delt ut til miljøsyndere som brøt regelverket.

Elbiler, hybridbiler, drosjer, ambulanser, kjøreskolebiler, kjølebiler og biler med minst tre passasjerer ble unntatt for forbudet.

Forbudet kan bli forlenget til også å gjelde tirsdag, da med kjørenekt for biler med oddetall til slutt på nummerskiltet.

De akutte tiltakene kommer som en konsekvens av at luftforurensningen i Paris i fem dager i strekk har ligget over tillatt nivå.

Det statlige togselskapet SNCF kunne mandag morgen melde om stor trengsel på bytogene som følge av kjøreforbudet.

(NTB)

KONTROLLPOST: Politifolk kontrollerer to biler ved Eiffeltårnet. Slutter bilskiltene deres på partall må de snu. Foto: AP / NTB scanpix
KONTROLLPOST: Politifolk kontrollerer to biler ved Eiffeltårnet. Slutter bilskiltene deres på partall må de snu. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer