Har du det bedre?

Stein Erik Hagen tror han har forstått hva politikk handler om, skriver Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brevvekslingen mellom statsminister Jens Stoltenberg og kjøpmann Stein Erik Hagen fortsetter i høyt tempo til glede og gremmelse for stadig nye lesere. Den begynte med at Hagen sendte Stoltenberg en julehilsen i Dagens Næringsliv. Essensen i hilsenen var: Jeg synes Norge er et østblokkland og Jens Stoltenberg en gammeldags sosialist og dessuten vil jeg ikke betale formuesskatt. Hagen mente den var litt spøkefull og spissformulert, men Stoltenberg var ikke i humør til å ta en fleip og utfordret Hagen til duell på direkten inne fra NHOs årskonferanse.

Det ble ingen spøk for Hagen, men samfunnsøkonomen Stoltenberg storkoste seg i rollen som lektor i sosialdemokrati. Konklusjonen etterpå var at Hagen var den eneste her i landet som kunne få Stoltenberg til å framstå som en anelse venstrevridd. Hagen fikk likevel siste ordet. Han ville fortsatt ikke betale formuesskatt. I en ny hilsen i DN gjentok Hagen tidligere i uka hvor dum han synes formuesskatten er, og hvis Stoltenberg forsøkte seg med at Hagen ikke ville bidra til fellesskapet, skulle han vedde på at han hadde betalt mer til statskassa enn Stoltenberg og samtlige statsråder til sammen. Jo da, Stoltenberg forsøkte seg med det i sitt svarbrev samme sted i går: Hagen er motstander av å betale skatter som lager bedre skoler, veier og eldreomsorg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer