Har du en halv milliard?

Kjell Inge Røkkes skal selge luksusyachten «Reverie». Den kan bli din - hvis du kan bla opp...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båten ligger ute for salg hos en amerikansk skipsmekler, og Røkke vurderer å selge båten dersom det rette tilbudet skulle komme.

Guttedrømmen

Gigantbåten «Reverie» var selve guttedrømmen for milliardæren Kjell Inge Røkke. I 2001 ble båten levert fra Benetti-verftet i Italia. Verftet har spesialisert seg på å bygge luksusskip.

Men Røkke er altså klar for å kvitte seg med båten dersom han får et tilbud som han synes er godt nok.

- Det er ikke noe nytt i dette. Kjell Inge Røkke har tidligere sagt at han ikke vet om han skal ha båten i ett eller ti år. Han vurderer løpende hvilke ønsker og behov han har for «Reverie» eller liknende båter, sier pressetalsmann Rolf Nereng til Dagbladet.

Nereng ønsker ikke å gi nærmere opplysninger om det eventuelle båtsalget.

Luksusutstyr

Etter det Dagbladet erfarer ble båten lagt ut for salg for kort tid siden. Røkke skal ha tatt kontakt for å få en markedsvurdering av båten. Meklerselskapet Merle Wood & Associates i Florida skal prøve å skaffe kjøpere til «Reverie».

Prisantydningen er på 65 millioner dollar - vel 450 millioner kroner. Prospektet inneholder detaljerte opplysninger om Røkkes luksusbåt: I eierens lugar har man panoramautsikt fra senga. Det er også direkte utgang til en veranda med boblebad. Alle båtens ti lugarer er godt fylt med moderne elektronisk utstyr. I hovedlugaren er det en 42 tommer stor widescreen-tv.

Til venner har Røkke lenge sagt at han hatt planer om å legge båten ut for salg.

Markedsvurdering

- Kjell Inge Røkke er en skapende person. Det å skape «Reverie» har vært noe han har brukt mye tid på. Nå som prosjektet er realisert, er det naturlig at han gjør sonderinger i markedet. Prisantydningen virker realistisk, sier en av Røkkes venner til Dagbladet.

Røkke bestilte superskipet i 1996. Han brukte selv mye tid på å jobbe fram båten, men båtens tilblivelse utviklet seg etter hvert til et mareritt. Den vakre blåfargen på skroget holdt ikke mål. Den sprakk, og omfattende reparasjoner og utbedringer måtte til.

Båten måtte blant annet i tørrdokk, slik at all maling og sparkelmasse kunne skrapes av.

Da båten endelig var klar, ble den flittig brukt av Kjell Inge Røkke og hans familie. Sommeren 2001 cruiset Røkke stolt rundt i Middelhavet. Båten skal ikke ha vært i Norge .

- Oppmerksomheten rundt hans privatliv har blitt veldig stor. Samtidig er det naturlig å vurdere markedet fortløpende. Båten er også en investering som kan gi en økonomisk gevinst. Det at den nå ligger ute for salg, kan også være et tegn på at Røkke vil se hva markedet er villig til å tilby, sier en kilde.

En representant for meklerselskapet ville i går ikke kommentere saken. Kjell Inge Røkke er for tida på utenlandsreise, og henviser til pressetalsmann Rolf Nereng.

RØKKES GUTTEDRØM: Her er superskipet «Reverie», som Kjell Inge Røkke fikk levert fra Benetti-verftet i Italia i 2001. Da båten endelig var klar, ble den flittig brukt av Kjell Inge Røkke og hans familie, blant annet i Middelhavet.