Har du en slik seddel i lommeboka? Da kan du bli flere hundre tusen kroner rikere

Kunster har inngravert fire britiske sedler. Hver av dem kan være verdt rundt en halv million norske kroner. 

KUNSTVERK: Ved siden av det gule klokketårnet har kunstner Graham Short inngravert et lite bilde av forfatter Jane Austen på fire sedler. Disse kan være verdifulle. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
KUNSTVERK: Ved siden av det gule klokketårnet har kunstner Graham Short inngravert et lite bilde av forfatter Jane Austen på fire sedler. Disse kan være verdifulle. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom du skal besøke England i nærmeste framtid, bør du ta en ekstra titt dersom du kommer i besittelse av en 5-pundseddel.

En kunstner ved navn Graham Short har nemlig inngravert et bittelite bilde av forfatter Jane Austen, sammen med et sitat fra samme kvinne.

Det er fire sedler som nå er tilbake i sirkulasjon etter at Short brukte to uker på hver av bildene. Kunstverket kan kun ses i et spesielt lys.

- Så fort jeg så de nye 5-pundseddelen tenkte jeg: «Ville det ikke vært fint om jeg kunne inngravere noe på den?» sier Short til Birmingham Mail.

Hedrer forfatter

Short er en av verdens mest anerkjente i sitt yrke, som består av å produsere kunst i miniatyr-format.

Han valgte å bruke Jane Austen fordi det neste år er 200 år siden forfatteren døde. Bildet hennes vil også pryde den nye britiske 10-pundseddelen.

Verdifullt

Short vet ikke hvor mye det nye verket hans vil være verdt, men forteller at noe liknende ble solgt for 50 000 pund (rundt 528 000 norske kroner).

Det er med andre ord verdt å se en ekstra gang om du har en 5-pundseddel i lommeboka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer