Har du fått denne i dag?

Ikke trykk på lenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det fører sjelden noe godt med seg å åpne lenker i tvilsomme eposter, sannsynligvis også i dette tilfellet.

Og de aller fleste har lært såpass at sunn skepsis er det beste forsvaret man har på nettet, men i dette tilfellet er det likevel en viss fare for å bli lurt.

De som har sendt mailen har i tillegg til å sende den til deg også sendt den til kundeservice@skatteataten.no. Dermed kan det til forveksling se ut som om den kommer fra skatteetaten, men det gjør den selvsagt ikke.

- Folk må ikke trykke på denne lenken, sier kommunikasjonsrådgiver i skatteetaten, Thomas Tangen. Vårt sikkerhetsteam etterforsker saken, og det kommer mer informasjon på skatteetaten.no.

Sender dere noensinne mail til brukerne?

ADVARER: - Ikke trykk på denne lenken, sier Thomas Tangen i skatteetaten. Foto: SKATTEETATEN.
ADVARER: - Ikke trykk på denne lenken, sier Thomas Tangen i skatteetaten. Foto: SKATTEETATEN. Vis mer

- Vi varsler våre elektroniske brukere når det ligger selvangivelse på Altinn, vi sender ikke ut sensitiv informasjon på mail. Du må gjennom sikkerhetsportalen, altså innlogginga, på Difi.

Har dere fått mange reaksjoner fra folk som har mottatt denne mailen i dag?

- Vi har fått en del tilbakemeldinger, i all hovedsak fra folk som vil advare oss om at den er sendt ut, sier Tangen.

For øvrig så ser mailen litt underlig ut ved første øyekast. Det er en del tegn som ikke hører hjemme og språklig og grammatisk er den også under pari.

NY MOTTATT : Også denne mailen kan være en ide å styre unna. Den siste setningen er spesielt kostelig. Det medfører sannsynligvis store ulemper å trykke på lenken.
NY MOTTATT : Også denne mailen kan være en ide å styre unna. Den siste setningen er spesielt kostelig. Det medfører sannsynligvis store ulemper å trykke på lenken. Vis mer