- Har du gjort det som står i tiltalen? - Nei

Den tiltalte 38-åringen svarte «nei» på spørsmål om han har gjort det som står i tiltalen.

FORSVARER 38-ÅRINGEN: Advokat John Christian Elden sammen med advokat Thomas Randby og advokatfullmektig Ida Andenæs. Foto: Nina Hansen
FORSVARER 38-ÅRINGEN: Advokat John Christian Elden sammen med advokat Thomas Randby og advokatfullmektig Ida Andenæs. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 09 i dag startet rettssaken mot den 38 år gamle mannen som er tiltalt for å ha bortført og drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne i august i fjor.

Aktors påstand er i utgangspunktet overføring til tvungent psykisk helsevern, og tiltalt ble derfor ikke stilt spørsmål om han erkjenner straffeskyld, men hvorvidt han har gjort det som står i tiltalen.

- Nei, svarte han.

Påtalemyndigheten mener i utgangspunktet at 38-åringen bør dømmes til tvungent psykisk helsevern da det er tvil om han tilregnelighet. Statsadvokaten tar i sin tiltalebeslutning uttrykkelig forbehold om at dette kan endre seg i løpet av rettssaken

Viste kart Aktor Nina Margoth Prebe startet med å legge fram et kart over åstedene. Kartet viser Østensjø Kanvas barnehage hvor politiet mener 16-åringen ble bortført 5. september i fjor. Det viser også en låve på Bryn hvor de mener Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept, og stedet på Kolbotn hvor hun ble funnet.

Prebe legger også fram bilder av barnehagen som viser hvor to sko, en ankelsokk og en telefon som tilhørte Sigrid ble funnet ved og i barnehagen på Østensjø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer