ÅRSAVGIFT: 20. mars i år gikk betalingsfristen for årsavgift ut. Har man betalt årsavgift, får man tilsendt oblat som skal festes på bilen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ÅRSAVGIFT: 20. mars i år gikk betalingsfristen for årsavgift ut. Har man betalt årsavgift, får man tilsendt oblat som skal festes på bilen. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Har du glemt å betale årsavgiften? Da venter purring - og i verste fall avskilting

Nesten 300 000 har ikke betalt. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bileiere skylder staten over 700 millioner kroner. Nå purrer skatteetaten på alle som ikke har betalt årsavgiften.

Skatteetaten sendte i februar i år ut 3,7 millioner krav om årsavgift til alle kjøretøyeiere, med betalingsfrist 20. mars. 289 000 krav er fortsatt ikke betalt.

Selv om mange sluntrer unna, er det likevel færre som somler i år enn i fjor. I år er det 7,64 prosent som ikke har betalt årsavgiften innen fristen. I fjor var tilsvarende andel 8,66 prosent, fremgår det av en pressemeldingen fra etaten.

Det er ikke ubetydelige summer det er snakk om. I alt skylder kjøretøyeiere staten 733 millioner kroner. Til sammen gir årsavgiften staten nesten ti milliarder kroner i inntekter.

De som får purring har enten ikke betalt årsavgift eller betalt avgiften for sent. I begge tilfeller må de nå betale tilleggsavgift.

Fristen for etternølerne er satt til 10. mai. Etter det er det ingen nåde. Da vil Statens innkrevingssentral kreve inn ubetalte krav fra den som eide bilen 1. januar i år. Det betyr at eiere kan få tvungen trekk i lønn eller trygd.

Og til sist - dersom ikke alle avgifter er betalt innen fristen på purringen, vil man motta vedtak om avskilting i juni. Bilen blir da avskiltet ved kontroll.

(NTB)