Har du hørt om den blinde frisøren som ble sparket og så tilkjent erstatning?

Arbeidstvist i Boston, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge et forbund for svaksynte er han blind. Eller i alle fall klassifiseres han som «lovlig blind».

I tillegg er han frisør, Boston-mannen som gikk til en delstatsnemnd for diskriminering fordi han ble sparket i jobben som frisør i 2012.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

Av den statlige nemnda ble den 29 år gamle mannen tilkjent en erstatning på 100 000 dollar, om lag 870 000 norske kroner.

Frisøren, som har en øyesykdom som gjør det vanskelig for ham å se om natta og som påvirker sidesynet hans, mente nemlig at han kunne utføre jobben sin på en skikkelig måte selv om han synet hans var sterkt svekket.

Nemnda var tydeligvis helt enig, og satte lit til 29-åringens forklaring om at han fikk sparken først etter at han snublet i en kundes bein, og så snublet over en stol i venterommet, ikke fordi han ikke klarte å utføre jobben skikkelig.

Den tidligere arbeidsgiverens forklaring mente dette ikke var riktig, og kalte forklaringen for «falsk», ifølge AP. Den tidligere arbeidsgiveren har til hensikt å anke nemndas avgjørelse.

Men inntil videre står den altså. Og 29-åringen som ble tilkjent erstatning fortalte nemnda at han fremdeles klipper håret til lojale kunder han betjente mens han jobbet hos sin tidligere arbeidsgiver.

Kundene kaller han for øvrig «blinde frisøren».