Har du hørt om feieren som måtte feie for egen dør?

Feiersvenn Torbjørn Jenset (60) har nå parkert sin omstridte feiersykkel. Det har brannsjefen bestemt etter klager fra publikum.

FEIER-FEIDE: Etter fem år parkerer nå Torbjørn Jenset sykkelen etter arbeidstid. Brannsjefen i Molde har fått klager fra publikum på at Jenset benytter den kommunale sykkelen på fritida. Her sammen med feierhunden Spatz. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet
FEIER-FEIDE: Etter fem år parkerer nå Torbjørn Jenset sykkelen etter arbeidstid. Brannsjefen i Molde har fått klager fra publikum på at Jenset benytter den kommunale sykkelen på fritida. Her sammen med feierhunden Spatz. FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): For fem år siden ønsket feiersvenn Torbjørn Jenset å sykle framfor å kjøre bil mellom Moldes hus og piper.

Noe det kommunale brannvesenet var positiv til, og sykkel ble innkjøpt.

Siden den gang har Jenset på sin feiersykkel blitt et velkjent innslag i bybildet både seint og tidlig.

Klager Men nå er det brått slutt på å bruke sykkelen etter arbeidet. Publikum har klaget til brannsjefen over at feieren bruker kommunens transportmiddel på fritida. Brannsjefen ba derfor Jenset om å parkere sykkelen etter arbeidstid.

Det fikk Jenset til å reagere.

På sin Facebook-konto publiserte han en egen tale til byens befolkning, der han luftet sin mening om smålighet. Han skriver blant annet:

«Blant samfunnsstøttene, heretter kalt moldenserne, er der noen som irriterer seg over feierens private bruk av sin tjenestesykkel», skriver han på Facebook.

Jenset sier til Dagbladet at han selv står for vedlikeholdet av sykkelen, og mange kroner er kommunen spart i ferje- og bensinutgifter åra han har benyttet den.

- Jeg er veldig for å bevege meg i jobben, og i tillegg spare miljøet for unødvendig bilbruk. Jeg kommer til å parkere den på fritida fram til det blir en avklaring om jeg får kjøpe sykkelen av kommunen. Da kan jeg skrive kilometergodtgjørelse i arbeidstida, og sykle så mye jeg vil på fritida, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer