Har du høyde- og vannskrekk? Da bør du ikke se denne!

Testkjør verdens høyeste vannsklie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du av den litt pysete typen? Da er trolig ikke den nyeste attraksjonen i Scllitterbahn Kansas City Waterpark noe for deg.

Snart åpner de nemlig verdens høyeste vannsklie - hvor du setter utfor et fall på intet mindre enn 51,2 meter (ta prøveturen øverst i saken).

For å komme seg opp til toppen må man gå 264 trappetrinn, noe som tilsvarer høyden på en 14-etasjers bygning, før man kaster seg i en flåte som tar en ned utforrennet på fire-fem sekunder. Vannsklia er til sammenligning høyere enn både Niagara Falls og kobberdelen av Statue of Liberty.

Etter unnarennet venter en oppoverbakke - og nedoverbakke - tilsvarende høyden på en femetasjes bygning. Hele turen vil ta rundt 18-20 sekunder, og farten vil komme opp i over 100 kilometer i timen.

Rekord-vannsklia skulle egentlig åpne 23. mai i år, men datoen ble forskjøvet på grunn av flere justeringer og sikkerhetstester. Vannsklia har for eksempel fått netting rundt hele banen, da flere av flåtene fløy ut av sklia ved tidlige tester. 

• Ta en prøvetur med «Verrückt», som forøvrig betyr «gal» på norsk, øverst i saken!