Har du ikke lyst til å drepe Breivik?

Med venners hjelp reddet Kamzy livet på Utøya den 22. juli. Les hennes dagbok fra dag 8 i retten.

- JEG HAR FØLELSER OG FORNUFT: Kamzy Gunaratnam Khamshajiny er AUF-politiker og overlevde massakren på Utøya 22. Juli 2011. Hun skriver dagbok fra rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- JEG HAR FØLELSER OG FORNUFT: Kamzy Gunaratnam Khamshajiny er AUF-politiker og overlevde massakren på Utøya 22. Juli 2011. Hun skriver dagbok fra rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dag 8:

Jeg har følelser, jeg har fornuft. Det er ikke alltid de samsvarer med hverandre, med det er vel ikke alltid meningen heller. For jeg får spørsmål: Blir du aldri sint? Blir du ikke frustrert? Har du ikke et indre hemmelig ønske om å bare spille samme mynt tilbake? Har du ikke lyst til å drepe Anders Behring Breivik?

Jeg husker i september. Rett etter valget. Etter mange hektiske og intense dager. Fullpakka timeplan og mange mennesker rundt meg. Det var ikke tid til å tenke nok på noen av mine omkomne venner. Men så ble det stille og jeg begynte å lete. Hvor er Håvard? Hvor er Isabel? Hvor er egentlig Mona, Anders, Thomas og alle de andre? De er faktisk borte. Helt borte. Og jeg kan aldri se dem igjen. De døde ikke av sykdom. De døde ikke i en ulykke. De ble drept av et menneske, som de ikke engang kjente.

Om jeg var sint? Forbanna? Ja, det var jeg. En liten periode i høst var jeg veldig sint. Jeg hørte en del på Rihanna's «Man down«. Jeg nynnet den ofte inni meg. Hørte på den hver morgen og hver kveld. Dersom jeg ikke fikk sove, hørte jeg på den om nettene også. Sangen brant i hodet mitt. Fortvilelsen og sinnet danner et bilde der jeg skyter ham ned. Samtidig vet både hodet og hjertet mitt at det er helt feil. For det er ikke det jeg ønsker. Det er ikke sånn jeg eller vi er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer