- Har du Iphone, Blackberry eller Gmail, er du utrygg

Julian Assange advarer mot overvåkningsindustrien og lekker 300 hemmelige dokumenter for å avsløre bransjen.

- UTRYGG: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange (t.h) mener brukere av Iphone, Blackberry eller Gmail er utrygge. Her viser Assange fram noe på mobiltelefonen sin til Pratap Chatterjee ved Bureau of Investigative Journalism. Foto: Reuters/Luke MacGregor/Scanpix
- UTRYGG: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange (t.h) mener brukere av Iphone, Blackberry eller Gmail er utrygge. Her viser Assange fram noe på mobiltelefonen sin til Pratap Chatterjee ved Bureau of Investigative Journalism. Foto: Reuters/Luke MacGregor/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Wikileaks har nå publisert nærmere 300 interne dokumenter som skal belyse hvordan selskapene i overvåkningsbransjen opererer.

Blant dokumentene skal være en brukermanual skrevet av det franske selskapet Amesys spesielt for Mohammar Kadhafi, til bruk mot libyere både i og utenfor Libya. Et annet dokument viser en liste over personer som har vært utsatt for cyberovervåkning, blant dem er flere personer bosatt i Storbritannia og USA.

- Dere er utrygge Myndigheter og totalitære regimer har nå innsyn i alt fra  borgeres epost, hvilke nettsider de besøker, hvilke søkeord de bruker, til og med automatisk lagring av hele nasjoners Skype-samtaler for eventuell fremtidig bruk, ifølge Wikileaks.

- Hvis dere har en iPhone, en Blackberry, Windows-telefon eller bruker Gmail er dere alle utrygge («screwed»), sa Julian Assange på en pressekonferanse i dag.

- Den grunnleggende internettstrukturen har blitt angrepet og er ikke trygg lenger. Ingen nettbank er trygg. Det er dette vi arbeider med nå, sa Assange med henvisning til den nye Wikileaks-plattformen som er under utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer