Har du kjøpt kylling fra Kronfågel?

Ikke spis den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske kyllingprodusenten Kronfågel trekker tilbake all fryst kylling etter at det er oppdaget fire nye tilfeller med glassbiter i kjøttvarer fra produsenten, opplyser selskapet i en pressemelding.

Dermed er det oppdaget til sammen tolv tilfeller av små glassbiter i varer fra Kronfågel. Politiet mistenker at det kan være snakk om sabotasje, og har innledet etterforskning.

Allerede på tirsdag trakk selskapet tilbake enkilospakninger med kyllingfilét og 700 gramspakninger med dypfryste kyllinglår. Men nå har nye tilfeller kommet fram. Det har blitt oppdaget glass i produkter som er levert fra flere produksjonsanlegg.

Dermed er alle produkter fra selskapet trukket tilbake fra butikkene.

- Vi er svært urolige

- Vi gjør dette fordi vi ikke vil risikere forbukernes sikkerhet. Vi er forferdelig urolige for at noen skal bli skadet. Det som har skjedd er svært uheldig for våre kunder, Kronfågels medarbeidere, våre leverandører og hele bransjen, sier administrerende direktør Jan Henriksen i pressemeldingen.

Produkter fra Kronfågel selges også i butikker langs norskegrensen, blant annet på Svinesund.

Norske kunder som har kjøpt kyllingprodukter fra Kronfågel, kan om ønskelig levere dem tilbake til butikken og få pengene tilbake, opplyser Kronfågel.

Glass i kjøttet
Politiet opplyser at det er kommet flere tips i saken, men at ingen så langt er mistenkt.

- Vi bruker alle ressurser vi har på å komme til bunns i det som har skjedd og samarbeider selvfølgelig med politiet. Ved å trekke tilbake alle produkter får vi tid til å finne ut av dette uten å måtte uroe oss for at det kan finnes glass i mer kylling fra oss, sier Henriksen.


Det har blitt funnet glassbiter inne i selve kyllingkjøttet og glassbiter i selve pakningen. Glassbitene er gjennomsiktige. Den største glassbiten som har blitt funnet er omtrent en centimeter i diameter og småbarnsfamilier er blant dem som har blitt rammet, skriver Expressen.se.