Har du lyst til å varme opp huset ditt med fossil gass?

Regjeringen med omstridt høringsnotat.

INNSTILLING FRA DE RØDGRØNNE: Forslaget luftes i et notat fra Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, som presiserer at verken hun eller rejeringnen har tatt standpunkt i saken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
INNSTILLING FRA DE RØDGRØNNE: Forslaget luftes i et notat fra Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, som presiserer at verken hun eller rejeringnen har tatt standpunkt i saken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Snart kan du varme opp huset ditt med fossil gass, hvis et av forslagene i et ferskt høringsnotat fra Kommunal og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) får støtte.I notatet med det fengende navnet «Teknisk forskrift til plan- og bygningsloven», beskrives fossil gass fra sokkelen som «naturgass» og foreslås tillatt ved hjelp av en unntaksbestemmelse (se faktaboks).

Rødgrønt forslag- Intensjonen med forslaget vårt er å skjerpe kravene og å redusere klimautslippene fra bygninger i Norge, sier Kleppa til Dagbladet.

- Hvorfor foreslås det å åpne for bruk av gass til oppvarming?

- Dette er ikke regjeringens forslag til ny forskrift, men vi ønsker et bredt grunnlag for å få mange innspill, sier Kleppa.

- Hvem har foreslått punktet om å åpne for bruk av gass til oppvarming av bolighus?

- Notat er en innstilling fra ulike departementer og de fra tre partiene i regjeringen enkeltvis, sier Kleppa.

- Svekker klimapolitikkenDokumentet foreslår to alternative innstramninger til oppvarming av bygg i Norge, der elektrisitet og fossile brensler fases ut eller reduseres kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer