BEKYMRET OG FORBANNA: Pappa Kjell Vidar Soleng fikk sjokk da han så hva som hadde tikket inn på mobiltelefonen til hans åtte år gamle datter. Foto: Privat
BEKYMRET OG FORBANNA: Pappa Kjell Vidar Soleng fikk sjokk da han så hva som hadde tikket inn på mobiltelefonen til hans åtte år gamle datter. Foto: PrivatVis mer

«Har du noen brukte tights eller ridebukser eller strømpebukser jeg kan kjøpe.»

Kjell Vidar fant urovekkende sms på telefonen til dattera (8). Frykter «Tightsmannen» er løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag oppdaget Kjell Vidar Soleng fra Alta en urovekkende tekstmelding på sin 8 år gammel datters telefon.

- Jeg bruker noen ganger å sjekke telefonen til dattera mi. Jeg så det var en melding fra et ukjent nummer. Da jeg åpnet den ble jeg rimelig forbanna, sier den bekymra faren til Dagbladet.

Altaposten meldte om den spesielle meldinga som tikket inn på telefonen hennes i går.

Soleng frykter det er den såkalte «Tightsmannen», som også går under kallenavnet «Trusemannen», som har sendt meldinga.

«Hei! Har du noen brukte tights eller ridebukser eller strømpebukser jeg kan kjøpe.  Betaler bra! Mvh tightsmannen ...», står det i meldinga.

Domfelt
Avsendernummeret står registrert på en mann som er dømt flere ganger for å ha trakassert unge jenter på lignende vis. Nummeret han har sendt fra opplyses i dag å ikke være i bruk.

Soleng forteller at han ringte en politikompis som roet ham ned. I går anmeldte han forholdet.

Saken er mottatt og sendt videre til Søndre Buskerud politidistrikt, der den aktuelle personen er hjemmehørende, melder Altaposten.

«Tightsmannen» er domfelt en rekke ganger, blant annet for over hundre tilfeller av skremmende, plagsom og seksuelt krenkende adferd, sist i 2012, ifølge Asker og Bærum budstikke, som har skrevet om mannen en rekke ganger over lang tid. Han er også dømt for bedrageri. I 2008 ble han fradømt retten til å ha egen mobiltelefon i tre år, melder NTB.

I forbindelse med 2012-dommen beskrev dommeren mobiltelefonbruken hans som «massiv», og han skal ha hatt ruindt en oppkobling i minuttet i 14 timer i strekk en periode. Politiet har understreket flere ganger at de ikke anser mannen som fysisk farlig.

Han er, ifølge Budstikka, vurdert å ha «en alvorlig psykisk lidelse med en betydelig svekket evne til en realistisk vurdering av sitt forhold til andre mennesker». Han er likevel strafferettslig tilregnelig, er konklusjonen, og kan dømmes til fengsel.

- Ikke svar Lensmannen på hjemstedet til mannen ber de som mottar meldinger om å ikke svare tilbake.

- Vår oppfordring er å ikke svare. Dersom meldingene stanser, ber vi folk ta kontakt med politiet, sier lensmannen.

Han sier de jevnlig mottar anmeldelser på mannen. En ny sak skal opp for domstolen denne våren.

- Det er klart disse meldingene kan oppleves som ubehagelige, men det er i utgangspunktet ikke straffbart å spørre om å få kjøpe ei truse, men når det går over i det seksuelt krenkende eller retter seg mot mindreårige kan det blir det, sier lensmannen.

Mannen har meldeplikt til politiet to ganger i uka, noe han retter seg etter.

- Dette er en sak som har havnet mellom flere systemer. Han er tilregnelig, men har en diagnose som gjør at han ikke klarer å slutte med dette. Politiet har sine verktøy, helsevesenet sine. Samtidig er det hans egne utfordringer og en familie som opplever dette som vanskelig, sier lensmannen.

Erkjenner skyld Ifølge sin advokat Reidar Stensvik erkjenner hans klient straffskyld etter tiltalen som skal opp for domstolen i juni.

- Hvordan han stiller seg til eventuelle nye saker vet jeg ikke og har ikek fått tatt opp med ham, sier Stensvik.

Han sier ut over et tilpasset botilbud får ikke hans klient noen annen hjelp, slik han kjenner til.

- Han har tatt dette opp, men det er ikke slik i Norge at det venter en psykolog eller andre klar for deg, sier han.