HELT FEIL: Republikanernes presidentkandidat, Mitt Romney. Foto: Evan Vucci / AP Photo
HELT FEIL: Republikanernes presidentkandidat, Mitt Romney. Foto: Evan Vucci / AP PhotoVis mer

Har du prøvd å søke på «completely wrong» i Google Images?

Dette har en helt naturlig forklaring, ifølge Google.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Google Images-søk på de to engelske ordene «completely wrong» gir side opp og side ned med bilder av republikanernes presidentkandidat, Mitt Romney.

Republikanervennlige Fox News har tatt på seg oppgaven å finne ut av hvorfor.

En talsperson for Google sier til TV-kanalen at det i Romneys tilfelle ikke er snakk om såkalt «Google-bombing», som selskapet bare kan ordne opp i. Årsaken til at bildene av Romney dukker opp har en annen naturlig forklaring, ifølge Google.

-Fullstendig feil Etter at en video lekket ut der presidentkandidaten sier at han ikke har tenkt å bry seg med 47 prosent av den amerikanske befolkningen under valgkampen, gikk Romney ut og nektet for dette ved å si at det var fullstendig feil, eller på engelsk: «completely wrong».

Det er altså snakk om en naturlig effekt av algoritmen, skal man tro Google.

GOOGLEBOMBING2: Fullstendig feil.
GOOGLEBOMBING2: Fullstendig feil. Vis mer

Fox News kjøper for øvrig ikke unnskyldningen, og påpeker at mange av de store høyteknologiske bedriftene så som Google, Apple og Facebook stort sett er venstrevridde i USA og støtter demokratenes kandidat.

Ikke første gang Dette er nemlig ikke første gang at en republikansk presidentkandidat har måtte tåle «Google-bombing», som fenomenet har blitt kalt.

Den svært konservative Rick Santorum, som tidligere i høst kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat (men som tapte for Mitt Romney) har opplevd lignende «bombing» på grunn av sitt noe gammeldagse syn på homofili.

Dersom man for en tid tilbake søkte på «Santorum» i Google, ga det første treffet følgende definisjon:  

«En skummet blanding av glidekrem og avføring, som kan være et biprodukt av analsex».  

GOOGLEBOMBING2: En lite fordelaktig definisjon av navnet Santorum topper Google-søket på presidentkandidatens navn.
GOOGLEBOMBING2: En lite fordelaktig definisjon av navnet Santorum topper Google-søket på presidentkandidatens navn. Vis mer

Stuntet har, naturlig nok, fått Santorum til å se rødt. Han har tidligere uttalt at det drives «jihad» mot familienavnet hans.

Debatt i natt I natt skal de to visepresidentkandidatene Joe Biden og Paul Ryan møtes til debatt. Det er ventet at demokratenes visepresidentkandidat, Joe Biden, må redde Barack Obamas ære etter at de fleste amerikanske medier var enige om at han tapte sin første debatt mot Mitt Romney.

I en CNN-måling mente hele 67 prosent at Romney vant.