Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du sett Alicia (6)?

- Det eneste jeg har lyst til er å reise verden rundt og se om jeg finner henne, sier moren til Dagbladet.no

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Man gjør det man kan. Og likevel sitter man igjen med den forferdelige følelsen av at man ikke strekker til, sier svenske Maria Elfversson til Dagbladet.no.

Det har nå gått åtte måneder og fjorten dager siden Maria fulgte datteren Alicia (6) for siste gang ut døren i deres leilighet i Göteborg.

Etterlyst av Interpol

Den da fem år gamle jenta skulle på ferie med sin norske far og besøke sine slektninger i Norge, trodde moren.

- Jeg ga henne en klem og sa at vi skulle ringes hver dag. Hun lurte på om pappa kunne spille Memory. Jeg pakket spillet sammen med de andre lekene hennes i en sekk.

Istedenfor gikk ferden gjennom Europa og Asia. De siste sporene slutter i Kambodsja, ni dager etter at Alicia og faren forlot Sverige.

Sekken med seksåringens favorittleker ble funnet forlatt i baksetet på en leiebil.

Maria har anmeldt sin tidligere samboer for kidnapping. Nordmannen er nå etterlyst gjennom Interpol.

image: Har du sett Alicia (6)?

Lever i uvisshet

I fjor fikk moren hjelp av noen venner til å lage og legge ut en video med etterlysning etter Alicia på Youtube.

Den ønskede responsen, konkrete tips til hvor datteren befinner seg, har uteblitt.

- Det verste er ikke å vite hvor de er og hvordan hun har det. Uten støtte fra venner og kollegaer vet jeg ikke hva jeg ville ha gjort, forteller hun og skynder seg å legge til:

- Men jeg gir ikke opp. Aldri.

Lette etter datteren

Maria skjønte at noe var galt etter en uke av den planlagte ferien da hun ble kontaktet av en norsk advokat, som representerer den 47-år gamle faren.

- Jeg fikk overbrakt en tettskrevet A4-side der han gjorde det klart at ferien ble utvidet på ubestemt tid og at jeg ikke en gang fikk ha telefonkontakt med dem.

De første månedene etter at datteren forsvant, tok Maria seg fri fra jobben og forsøkte å finne ut hvor datteren befant seg.

På daværende tidspunkt hadde hun fortsatt et håp om at ting skulle ordne seg.

Snakker thai

I dag har troen på at datteren og ekssamboeren plutselig dukker opp igjen for lengst forsvunnet.

- Det eneste jeg har lyst til er å reise verden rundt og se om jeg finner henne. Men det er praktisk umulig, siden vi ikke en gang vet hvilket land hun befinner seg i.

Maria, datteren og ekssamboeren har tidligere bodd i Thailand. Seksåringen snakker thai og moren tror derfor det er sannsynlig at de oppholder seg i Asia.

- Hun kan være i Thailand, Laos eller Kambodsja. Vi har vært i kontakt med lokale myndigheter i de ulike landene og de leter nå etter henne, men foreløpig uten å lykkes.

Observert i Kambodsja

For å få tiden til å gå, har Maria igjen så smått begynt å jobbe.

- Men jeg kan ikke vente lenger. Jeg kan ikke gå ti år uten å få se henne. Derfor ønsker jeg også å etterlyse henne gjennom media. Noen må ha sett dem.

En nordmann VG Nett har snakket med hevder å ha møtt Alicia og hennes far i badebyen Sihanoukvillee, Kambodsja i slutten av juli i fjor.

Svensk politi jobber nå med å undersøke tipset.

Gir ikke opp

Igjen sitter en stadig mer fortvilet kvinne i Sverige.

- Om ikke dette får resultater, håper jeg i alle fall at Alicia en gang vil oppdage at jeg leter etter henne. For hun lurer sikkert veldig på hvorfor mamma ikke har tatt kontakt med henne, slik jeg lovte da hun dro, sier Maria.

- Jeg våger nesten ikke å håpe lenger. Men jeg kan ikke tro noe annet enn at vi ses igjen. Og jeg håper at det er snart.

ETTERLYST VERDEN OVER: De siste sikre sporene etter Alicia stopper i Kambodsja i juni. Nå er seksåringen etterlyst gjennom Interpol.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media