Har du sett Christian?

TRONDHEIM (Dagbladet): Slik så han ut da han forsvant, 18 år gamle Christian Bachmann Langås fra Leksvik. Han ble sist sett natt til lørdag 28. februar cirka to kilometer sør for Oppdal sentrum. Forsvinningen er et mysterium, og politiet ber nå publikum om hjelp til å løse gåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samarbeid med savnedes familie har politiet fått laget et montasjebilde av 18-åringen, i håp om at det vil gi nye tips i saken.

Bildet viser hvordan den savnede ungdommen var kledd på tidspunktet for forsvinningen.
Christian hadde på seg en kort, mørkegrå skinnjakke som går ned til hofta, med enkel krage og glidelås. Han hadde blå dongeribukse og brune, kraftige vintersko med lys såle og mørke skoreimer.
Innenfor skinnjakka hadde den savnede skole-eleven på seg en mørkeblå pologenser med glidelås som går ned til brystet. Han hadde ingenting på hodet og hendene.

Ingen tips

Politiet har fortsatt ingen formening om hva som kan ha skjedd 18-åringen. De holder alle muligheter åpne, og vil ikke utelukke at han kan ha blitt utsatt for noe kriminelt.

- Vi er takknemlige for at saken har fått bred medieomtale, men forundres over at dette så langt ikke har gitt oss noen konkrete tips fra publikum, sier etterforskningsleder Asbjørn Liberg til Dagbladet.
Han håper at montasjebildet kan gi dem nye spor å gå etter, i en etterforskning som foreløpig står litt i stampe.

- Vi er interessert i alle opplysninger som kan hjelpe oss med å løse forsvinningsgåten. Selv små detaljer kan ha betydning når vi setter dem i sammenheng med hva vi ellers har av etterforskningsmateriale, sier Liberg.

Interpol

I går fikk Oppdal lensmannskontor svar på sin forespørsel til Interpol om tre nederlandske biler, som sto parkert ved Bøndernes salgslag i tidsrommet for forsvinningen.

- Det er klart at den nederlandske familien ikke har gjort noen observasjoner som kan ha interesse for etterforskningen, sier etterforskningslederen til Dagbladet.

Det foregår nå ingen leteaksjon i regi av politiet. På dette tidspunkt er det heller ikke aktuelt å be om hjelp fra Kripos.
- Vi fortsetter arbeidet med den taktiske etterforskningen, som blant annet går ut på å kartlegge alle tips og opplysninger i saken. Det vil også bli aktuelt å ta inn enkelte tidligere avhørte vitner til nye avhør, sier Liberg.

SAVNET:</B> Slik så den savnede Christian Bachmann Langås ut da han forsvant på Oppdal for vel en uke siden. Montasjebildet er utarbeidet av Adresseavisen på bakgrunn av opplysninger fra politi og pårørende.