Fretex

Har du sett denne kjolen?

Julianne Sellgren fortviler, etter at morens selvsydde brudekjole ble gitt bort til Fretex ved en feiltakelse. Nå ber hun om hjelp for å få den tilbake.

BRUDEKJOLE: Kjolen ble sydd av Julianne Sellgrens mor til hennes eget bryllup i 1978. Foto: Privat
BRUDEKJOLE: Kjolen ble sydd av Julianne Sellgrens mor til hennes eget bryllup i 1978. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julianne Sellgren har alltid håpet å en dag kunne bruke kjolen moren hennes sydde til sitt eget bryllup i 1978. Nå står drømmen i fare - kjolen er nemlig sporløst forsvunnet.

- Hvis jeg en dag skal gifte meg ville jeg redesignet og brukt den. Eller jeg kunne brukt den som festantrekk, men nå henger det i en tynn tråd, sier hun til Dagbladet.

Kjolen har stor affeksjonsverdi, og Sellgren forteller at hun er tilhenger av gjenbruk. Hun bruker ofte klær arvet fra mor, besteforeldre og svigermor.

BER OM HJELP: Julianne har opplevd voldsom respons etter at hun etterlyste morens brudekjole på Facebook. Foto: Advokatkontoret Sunnhordland
BER OM HJELP: Julianne har opplevd voldsom respons etter at hun etterlyste morens brudekjole på Facebook. Foto: Advokatkontoret Sunnhordland Vis mer

Gitt til Fretex

Feilen skal ha skjedd da Sellgrens barndomshjem i Trondheim skulle selges i fjor vår. Mye ble kastet eller gitt bort, mens en del ble midlertidig lagt på et eksternt lager.

Det var først i høst, da lageret etter hvert ble tømt, at Sellgren oppdaget at kjolen var borte.

Den hvite silkekjolen skal ha ligget i en gammel koffert sammen med noen gamle sykepleieruniformer. Kofferten ble levert til Fretex Nardo i Trondheim.

- Jeg tenkte først at det måtte være feil, at det ikke stemte at den var borte. Så forsto jeg at det faktisk var tilfelle, sier Sellgren.

Kommunikasjonssjef i Fretex, Trine Gjermundbo, bekrefter overfor Dagbladet at de tok imot kjolen. Denne ble solgt for omtrent et år siden.

- Vi vet ikke hvem kjøperen er. Fretex har lite lager, så gavene vi mottar finner som regel ny eier ganske raskt etter at de er levert inn, skriver hun i en e-post.

Ifølge Gjermundbo har Fretex rutiner for å legge gaver til side, dersom de mistenker at de er levert inn ved en feiltakelse. Brudekjoler er imidlertid plagg de får inn ofte. Disse selges vanligvis i forbindelse med egne brudearrangementer.

- Vi synes det er dumt at denne kjolen ble levert ved en feiltakelse, og håper Julianne lykkes med å finne den igjen.

FRETEX: Sasan Bajand kjøpte et kunstverk på Fretex for 200 kroner, det viste seg å være tidenes kupp. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Ingen tips har ført fram

Det var lokalavisa Nidaros som først omtalte saken. Tirsdag kveld omtalte også NRK den forsvunne kjolen. Foreløpig har ikke medieoppmerksomheten ført til resultater i jakten.

- Responsen har vært overveldende. Folk er utrolig flinke til å dele, tipse, komme med støttende kommentarer. Jeg tror de heier på kjolen. Dessverre har ingenting ført fram, forteller Sellgren.

- Hvordan står det til med håpet om å finne den?

- Det er kanskje sånn midt på treet. Jeg frykter at noen har kjøpt den, sydd den om og brukt den allerede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer