Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du sett denne mannen i Oslo?

Politiet går ut med nytt bilde, advarer publikum mot å gripe inn overfor Frode Syvertsen (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): Politiet i Oslo går i ettermiddag ut med nytt bilde og full identitet på den etterlyste knivmannen Frode Syvertsen (37).

Utilregnelig og farlig

Han er etterlyst for knivstikking ved Nationaltheatret langfredag, og politiet regner den etterlyste som utilregnelig og farlig.

Derfor blir publikum bedt om å ringe Oslo-politiet på 22 66 90 50 og ikke gripe inn selv hvis de ser ham.

Den ettersøkte er blant annet dømt for å ha drept sin far, og han soner en forvaringsdom fram til 2011.

Først etter å ha konferert med Syvertsens familie har politiet nå gått ut med en detaljert etterlysning og et bilde som er ganske forskjellig fra det første - tatt med et overvåkningskamera i Narvesen-kiosken ved Nationaltheatret ved 17.30-tiden langfredag.

Det var like etter klokka 22 samme kveld han knivstakk en mann ved Nationaltheatret.

Syvertsen er 37 år gammel, 170 centimeter høy, har fyldig kroppsbygning, blå øyne og kort blondt hår. Han snakker østlandsdialekt høy stemme, og han skriver høyrehendt.

Han har ring i venstre øre, og den senere tiden har han båret en kaps og allværsjakke. Politiet er usikker på om han fremdeles har dette på seg.


- Politiet har fått meldinger om mange observasjoner av Frode Syvertsen i Oslo sentrum i dag. Han skal også være sett i Majorstua-området og ved Slottet, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Nord i Oslo

Politiet tror at den etterlyste har skjult seg hos en kvinne nord for sentrum. Han skal være observert på flere T-banestrekninger som trafikkerer sentrum og nordover, blant annet Grorud- og Furusetbanen.

Politiet ber publikum som har observert nye personer i sitt boområde som ligner på den ettersøkte, om å ta kontakt.

Politiet har siden den første etterlysningen mottatt en rekke tips, og det siste døgnet - etter at overvåkingsfilmen ble vist i fjernsyn - har det strømmet på med informasjon.

Politiet har vært i kontakt med flere av Frode Syvertsen gamle kjente, som har truffet han flere ganger de siste ukene. Det siste sikre tipset er fra Oslo sentrum i går ettermiddag.

Det er Kriminalomsorg i frihet som har hatt ansvaret for oppfølgingen av Syvertsen. En periode har han vært pasient ved Dikemark psykiatriske sykehus i Asker, og det var leger der som ga klarsignal til at han kunne bevege seg friere.


- Spurte om jeg ville ha bråk

Mannen som ble knivstukket ved Nationaltheatret langfredag, Bjørn Tore Ellingstad, er fremdeles sengeliggende på Ullevål universitetssykehus.

- Mannen kom bort til meg og spurte om jeg ville ha bråk. «Helst ikke,» svarte jeg, men da var det allerede for sent. Kniven satt i brystet, de som har ansvaret for at syke mennesker går ute i samfunnet, må ta ansvaret for dette, sier Ellingstad til NRK Dagsrevyen.

Politiet er ikke sikre på når det skjedde, og de visste heller ikke at det var Syvertsen som sto bak knivstikkingen langfredag, før etter påske.

- Det løsnet da vi fikk kontakt med et vitne som bor i Skien, og da hadde vi allerede tapt noen dager. Vi har ingen opplysninger om at Syvertsen har brukt kniv eller oppført seg voldelig siden knivstikkingen langfredag, men ber publikum være aktsomme, sier Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

LANGFREDAG I ÅR: Den etterlyste Frode Syvertsen (37) fotografert av et overvåkningskamera hos Narvesen ved Nationaltheateret klokka 17.30 langfredag. Det var like over 22 samme kveld han knivstakk en mann like i nærheten.
ETTERLYST: Politiet går i dag ut med dette bildet av den etterlyste Frode Syvertsen, et såkalt fangebilde fra 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling