ETTERLYST: Politiet i Trondheim etterlyser en mistenkt gjerningsmann etter voldtekt. Videoen viser den mistenkte sammen med den fornærmede kvinnen, 18. juni i år. Video: Politiet i Trondhiem Vis mer

Har du sett denne mannen? Politiet i Trondheim etterlyser mistenkt gjerningsmann i 20-30-åra etter voldtekt

En kvinne skal ha blitt voldtatt i Trondheim sentrum i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Trondheim skriver på sine Facebook-sider at de etterlyser en mann i 20-30-årene de mistenker er involvert i en voldtektssak.

På politiets Facebook-sider viser de en overvåkningsvideo fra Dokkgata 1.

Engelsktalende

Mannen skal ha kort/mellomlangt lysebrunt hår. Han skal være engelsktalende, med britisk aksent.

Den fornærmede kvinnen var natt til lørdag 18.juni i år på utestedet Fire Fine i Trondheim. På vei hjem skal hun ha møtt det politiet mener er den mistenkte mellom Bare Blåbær og Café Løkka. Den fornærmede kvinnen er i 20-årene.

- Den fornærmede kvinnen har gjenkjent det hun mener er gjerningspersonen, sier politioverbetjent John Ola Volden til Dagbladet.

Politiet trenger flere tips i saken. Derfor har de lagt ut videoen på Facebook.

Ønsker tips

Overvåkningskameraet fanger opp det politiet mener er den mistenkte gjerningspersonen og den fornærmede kl 01:32. De skal ha gått i retning Nedre Møllenberg hvor voldtekten skjer ca kl 02:50, skriver politiet.

- Vi har søkt etter flere videoer i området, men det var denne videoen som fanget opp antatt gjerningsmann, sier Volden.

- Er det grunn til å tro at han er britisk statsborger siden han er britisk aksent?

- Han kan være norsk selv om han snakker engelsk, men av en eller annen grunn snakker han engelsk til kvinnen, sier Volden, og legger til at politiet etterforsker bredt i denne saken.

Politiet etterlyser tips i saken og ber folk ringe 73 48 94 00.