Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Har du sett denne mannen?»

USA har ikke gitt opp jakten på bin Laden, og har kjøpt reklameminutter på pakistansk tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Denne uka har USA satset tungt på en reklamekampanje på pakistansk tv og radio. De lokker med flere hundre millioner kroner til de som kan komme med tips som fører til pågripelse av mistenkte terrorister.

I en 30 sekunder lang tv-reklame vises bilder av Osama bin Laden, hans høyre hånd Ayman al-Zawahri og 12 andre terrormistenkte personer, melder nyhetsbyrået Reuters.

Dersom noen av tv-seerne tar en telefon til nummeret på skjermen eller sender en e-post og har opplysninger som kan føre til en pågripelse av bin Laden eller al-Zawahri, kan vedkommende bli 158 millioner kroner rikere.

Liknende annonser er tidligere blitt rykket inn i pakistanske aviser.

Delte reaksjoner

Reklamene blir vist på flere språk på den statlige radiokanalen og en privat tv-kanal. Amerikanske myndigheter vurderer også å sende den på den statlige tv-kanalen.

Selv om amerikanske myndigheter ikke har sett noe av bin Laden etter at han ble etterlyst etter angrepene 11. september 2001, går de ut fra at han befinner seg i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.

Reaksjonene fra folk som bor i disse områdene er delt.

- Dersom én terrorist blir arrestert på bakgrunn av disse reklamene er det verdt det, sier Gul Baran (35) fra byen Chaman i Pakistan.

Juma Khan, fra samme by, raser mot etterlysningene på tv.

- Disse reklamene er en fornærmelse mot muslimer. Pakistanske tv- og radiokanaler og aviser burde ikke synke så dypt, bare for penger, sier han til Reuters.

OSAMA-JAKT: Det er nesten tre og et halvt år siden Osama bin Laden ble etterlyst, men USA har likevel ikke gitt opp jakten.
ETTERLYST: I tillegg til Osama er 13 andre menn etterlyst gjennom tv-reklamene. Her er det bilder av Taliban- leder Mullah Omar, Abdullah Ahmed Abdullah og Mustafa Mariam Nasr.
AVIS-ANNONSER: Tidligere har amerikanske myndigheter rykket inn annonser i pakistanske aviser.