Har du sett denne mannen?

Slik så «kanomannen» ut i årene han bløffet sin egen død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet offentliggjorde i dag et nytt bilde av den såkalte «kanomannen» som kom tilbake fra «de døde» etter fem år, melder den britiske TV-stasjonen Sky News.

Bildet er av John Darwin (57), som han egentlig heter, med stort skjegg. Politiet gikk ut med bildet fordi de ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett han i løpet av de fem åra han skal ha bløffet sin egen død.

Politiet, ved etterforskningsleder Tony Hutchinson, opplyste også at Darwin kan ha levd under navnet John Jones i åra mens han var borte. 

Han ble erklært død cirka ett år etter at vraket av kanoen hans ble funnet tom i nærheten av hans hjem i 2002. I forrige uke dukket han opp på en politistasjon i London og sa han trodde han var savnet.

Politiet har siktet Darwin og kona hans Anne (55) for feilaktig å ha fått utbetalt livsforsikring etter at de skal ha forfalsket mannens «dødsfall». Kona har innrømmet bløffen.

De sitter begge varetektsfengslet i Hartlepool i England.

I dag kom det også frem at kona Anne, som solgte huset sitt for sju uker siden og flyttet til Panama, kan stå overfor en straff på ti års fengsel.

- Å gud, de vil ikke gjøre det, vil de? var hennes reaksjon på den mulige dommen, ifølge britiske Daily Mail, etter at hun landet på britisk jord og ble ført til arresten.

Les også: Kajakkmannen ville arrangere kajakkferier.

BER OM HJELP: Politiet håper noen har sett denne mannen i løpet av de siste fem åra. Bildet er av engelske John Darwin, og hvordan han skal ha sett ut mens han bløffet sin egen død fra 2002, men som kom tilbake fra "de døde" i forrige uke. FOTO: Nigel Roddis/REUTERS
BER OM HJELP: Politiet håper noen har sett denne mannen i løpet av de siste fem åra. Bildet er av engelske John Darwin, og hvordan han skal ha sett ut mens han bløffet sin egen død fra 2002, men som kom tilbake fra "de døde" i forrige uke. FOTO: Nigel Roddis/REUTERS Vis mer

- Det er kjempeskremmende og jeg er redd. Jeg aner ikke hva som vil skje i fremtiden, la hun til.

Politiinspektør Tony Hutchinson fastslo også at deres to sønner er ofre i denne saken og ikke mistenkt for noe kriminelt.

- De har blitt lurt til å tro at faren deres har vært død i fem år, så kommer han tilbake med et tilsynelatende hukommelsestap. Jeg synes virkelig, virkelig synd på de, sier Hutchinson, ifølge Sky News.

FØR OG NÅ: Den beskjeggede mannen er John Darwin mens han var "død". Slik ser han ut i dag.
VARETEKTSFENGSLET: Kona til John darwin, Anne, er siktet for å fått utbetalt livsforsikring etter mannens forfalskede død.