Har du sett denne mannen?

Etterlyses for tre voldtektsforsøk i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo etterlyser denne mannen i forbindelse med tre voldtektsforsøk i hovedstaden sommeren 2007.

- Politiet har skjellig grunn til å tro at dette er gjerningsmannen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

To voldteksforsøk i juli
Lørdag 14. juli mellom klokka 01.00- 02.00 ble en 20 år gammel kvinne forsøkt voldtatt i Knut Alvssonsvei på Sinsen. Hun var på vei hjem da hun ble kontaktet av gjerningsmannen.

To uker senere, søndag 29. juli ble en 18 år gammel jente overfalt, og utsatt for et brutalt voldtektsforsøk midt i Oslo sentrum.

Jenta var på vei hjem fra et utested da mannen tok kontakt med henne. 18-åringen skal ha forklart at mannen sa han ville passe på henne og det «kunne være farlig å gå alene i sentrum på den tiden av døgnet».

Jenta skal ha forklart mannen at hun klarte seg helt fint på egenhånd.

Da kvinnen fortsatte i retning Bussterminalen, startet mannen å beføle henne på kroppen. Da hun kom opp på broa som knytter Oslo S, kjøpesenteret Oslo City og Bussterminalen sammen skal gjerningsmannen, ifølge fornærmede, ha slengt henne inn i en vegg og tatt fram en kniv.

Ifølge kvinnens advokat Trine Rjukan skrek hun etter hjelp. Da skal gjerningsmannen ha kommet med drapstrusler.

Mannen forsøkte etter drapstruslene å voldta henne, men da det tilfeldigvis dukket opp noen forbipasserende, stakk han av. Overfallet fant sted rundt klokka 3 på natten.

Det siste voldtektsforsøket fant sted lørdag 11. august. En 26 år gammel kvinne var på vei opp til Grensen i retningen Akersgata da hun ble kontaktet av den aktuelle mannen. Han gikk sammen med henne til Trefoldighetskirken i Akersgata. Her ble hun overfalt og forsøkt voldtatt. 

Gjorde motstand

- I alle tilfellene ble gjerningsmannen avbrutt fordi kvinnene skrek og gjorde motstand. Dette har ført til at vitner har nærmet seg slik at gjerningsmannen har løpt fra åstedet, skriver politiet i en pressemelding.

Voldtektsforsøkene føyer seg inn i rekken av saker der kvinner har unngått voldtekt ved å yte voldsom motstand. 70 prosent av kvinner som slåss mot overgripere under et overfall unngår voldtekt, hevder Toronto Rape Crisis Center.

Les også «Kvinnene kom seg unna ved å sparke og slå»

VED BYPORTEN: En 18 år gammel jente ble overfalt og forsøkt voldtatt i nærheten av Byporten 29. juli i sommer. Politiet tror denne mannen kan stå bak dette og to andre voldteksforsøk.
AVBILDET PÅ GRENSEN: En 26 år gammel kvinne ble forsøkt voldtatt ved Trefoldighetskirken i Akersgata.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer