Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du sett Eddie (16 mnd)?

Hele Mo i Rana leter etter chihuahuaen som forsvant fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Monica Eilertsen har opplevd alle hundeeiernes mareritt.

Hennes 16 måneder gamle chihuahua Eddie forsvant under en luftetur på fredag. Siden har Monica, venner og naboer ustanselig lett etter den lille hunden.

For fjerde natt på rad skal den fortvilte hundeeieren forsøke å finne Eddie i nabolaget på Gruben i Mo i Rana.

- Vi har veldig takknemlig for all hjelpen vi har fått. Det virker som om hele Rana leter etter ham. Politiet har vært og søkt etter ham med hund, Securitas og taxisjåførene holder utkikk og mange kjører rundt i bil og ser etter ham, forteller Monica på telefon fra Mo i Rana, mens hun går og roper hundens navn.

Nabolaget består av flere bolighus og skogsområder, noe som vanskeliggjør letingen.

Frykter kulden
Monica hentet Eddie i Sverige på fredag. Under en luftetur 4-5 timer senere stakk han plutselig av.

- Vi forsøkte å løpe etter ham, men han har ufattelig bra kondis og vi måtte til slutt bare gi opp.

Det har siden vært flere sikre observasjoner av den lille hunden i nabolaget, men ingen har greid å få tak i ham.

Det er minusgrader på nattestid i Mo i Rana og Monica er redd for at chihuahuaen skal fryse ihjel hvis de ikke finner ham snart.

- Jeg tror at han greier å finne nok mat, men jeg er veldig bekymret for kulden. Ifølge den forrige eieren pleier han å grave seg ned og kan derfor greie seg når det blir kaldt, men han tåler ikke så mange minusgrader ute.

Hundens forrige eier kommer fra Sverige i kveld for å hjelpe til i søket.

Glad i mat og barn
Monica har utlovet en dusør på 10 000 kroner til den som bringer Eddie hjem i live.

- Det her er veldig tøft. Jeg føler meg helt hjelpeløs. Han er så liten og har foreløpig ingen tilhøring her, sier Monica som frykter at noen kan ha tatt hunden.

Eddie er en korthåret chihuahua med rød-oransje pels med hvit flekk på brystet. Han veier omkring tre kilo og er veldig glad i mat og barn, ifølge eieren.

- Hvis du ser ham, forsøk å lokke ham med mat med rolig og lys stemme. Ikke forsøk å løpe etter ham, for da stikker han mest sannsynlig av igjen.

Befinner du deg i området og ser en hund som passer til denne beskrivelsen, ta kontakt med Dagbladets redaksjon på telefon 24 00 10 00 eller e-post 2400@db.no og vi videreformidler kontakten til eieren.

FRYKTER AT EDDIE FRYSER IHJEL: Eddie ble borte under en luftetur i Mo i Rana på fredag. Det er minusgrader i området på natten og hundeeieren er redd for at han skal fryse ihjel.  Foto: PRIVAT
FRYKTER AT EDDIE FRYSER IHJEL: Eddie ble borte under en luftetur i Mo i Rana på fredag. Det er minusgrader i området på natten og hundeeieren er redd for at han skal fryse ihjel. Foto: PRIVAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling