Forsvunnet: 26 år gamle Faiza Ashraf. Foto: Politiet
Forsvunnet: 26 år gamle Faiza Ashraf. Foto: PolitietVis mer

Har du sett Faiza?

Politiet håper at dette bildet vil lede dem til Faiza Ashraf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Asker og Bærum har i samråd med familien valgt å gå ut med bildet av den forsvunnede  Faiza Ashraf (26). Hun ble borte onsdag morgen. Vitner har sett at hun ble dratt inn i bagasjerommet til en bil på bussholdeplassen ved Fossveien på Haslum i Bærum.

Politiets hovedteori er at en 28 årig norskpakistansk mann står bak bortføringen av Bærumskvinnen. De tror hun holdes skjult.

— Hadde hun kunnet bevege seg fritt hadde hun nok gitt seg til kjenne, sier politiadvokat Børge Enoksen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Politiet jobber ut i fra at hun holdes i Norge. Men Dagbladet er kjent med at politiet også jobber med andre teorier rundt den mystiske forsvinningen.

Kvinnen kan ha blitt bortført av andre, uten den siktedes medvirkning. Dagbladet vet at vitner i avhør har kommet med opplysninger som gjør at politiet også etterforsker om kidnappingen er arrangert av kvinnen selv.

Kvinnen ble ikke fratatt mobiltelefonen da hun ble lagt i et bagasjerom like ved hennes bolig på Høvik i Bærum onsdag morgen rundt 06.45. Mannen som bortførte henne var også svært meddelsom. Da Ashraf ringte politiet fra bagasjerommet kunne hun fortelle at kidnapperen hadde fortalt henne at han jobbet på oppdrag fra en pakistaner. Han skulle også ha sagt at han skulle få 100 000 kroner for bortføringsjobben.
Politiet er ikke sikre på at den fengslede mannen står bak forsvinningen.

— Vi utelukker ikke andre teorier, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Arrangert Advokat Petter Sørensen, som forsvarer den siktede 28-åringen, sier klienten er oppriktig engstelig for de neste ukene. 28-åringen er klokkeklar på sin uskyld. Forsvareren er skeptisk til at det i det hele tatt har funnet sted en kidnapping.

— Hun har hatt gode grunner til å forsvinne. Det er snakk om både personlige og familiære årsaker. Min klient aner ingenting, men kunne nesten innrømmet hva det skulle være for å slippe fri, sa Petter Sørensen til Dagbladet lørdag.

Sørensen sier han ikke ønsker å utdype av hensyn til den 26-årige kvinnens familie. Send tips til Dagbladet.no