Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du sett John Frode (22)?

– Dette er ikke vanlig for ham, sier broren til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen kan med sikkerhet si at de har sett John Frode Heitmann (22) etter at han forlot utestedet Metro i Bergen sentrum klokka halv to natt til torsdag.

Nå etterlyser politiet og familien vitner som kan ha sett ham, som kan vite noe om saken eller som kjenner ham.

Heitmann avtjener for tiden verneplikten på marinebasen Haakonsvern i Bergen. Natt til torsdag var han på utestedet Metro sammen med andre soldater. Han skal ha vært i godt humør da han forlot stedet.

– Dette er ikke vanlig for ham. Det er totalt uvant for oss, sier broren hans, Bård Espen Heitmann (25), til Dagbladet.no. 

- Ta kontakt

Familien ber innstendig de som kan vite noe om saken om å kontakte politiet på 02800 eller familien direkte.

– Så vidt vi vet kjente han ingen i Bergen bortsett fra de han hadde tjeneste sammen med. Hvis det er noen andre som kjenner ham, må de ta kontakt med en gang, sier broren.

John Frode Heitmann er ca. 186 centimeter høy, slank, snakker Tromsø-dialekt og har mørkt hår. Han har et lite arr på kinnet. Han var iført svart jakke og svart hettegenser uten merking. Han gikk i blå dongeri bukse og svarte sko.

– Vi veit ikke så mye om hva som kan ha skjedd. Vi skjønner bare ikke hvordan det kan ha skjedd at ingen har sett ham eller at ingen vet noe, sier Bård Espen Heitmann.

Søker bredt

Politiet har nå satt i gang et søk med dykkere, men etterforsker saken bredt.

– Fra klokka halv tolv i dag satt vi i gang et søk med minedykkerkommandoen fra Haakonsvern. Vi søker fra havnebassenget fra kaien ved TV2-bygget og nedover til kystlinjen ved Puddefjorden, sier Paal Thorbjørnsen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Politiet har fått tips om at Heitmann skulle være observert i nærheten at sitt hjemsted i Lyngen i Troms. Dette tipset stemte ikke, opplyser operasjonsleder Arnold Johannesen til bt.no.

Håper på positiv utgang

Heitmann hadde planer om å reise hjem til Nord-Norge på perm torsdag, men benyttet ikke billetten. Forsvaret meldte ham savnet klokken 19.30 torsdag kveld.

– Vi har en mulig observasjon av ham uten for en restaurant/pub, men denne er ikke bekreftet. Vi leiter fortsatt videre, og håper saken vil bli avsluttet med en positiv utgang, sier Thorbjørnsen.

SAVNET: John Frode Heitmann har vært savnet siden natt til torsdag. Har du opplysninger som kan hjelpe politiet eller familien? Kontakt politiet på 02800.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling