Har du sett noen av disse ni personene?

Da vil Interpol - og verdens natur - høre fra deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
ETTERLYST: Sudinam Sunoto er fra Indonesia, og etterlyst for ulovlig tømmerhogst. Foto: Interpol
ETTERLYST: Sergej Darminov har russisk og tysk pass, og er etterlyst for å lede en organisert kriminell gruppe, hvitvasking av penger og brudd på russiske sjøfartslover. Foto: Interpol
ETTERLYST: Feisal Mohamed Ali er kenyaner, og etterlyst for handel med utrydningstruede dyr. Foto: Interpol
ETTERLYST: Ahmed Kamran er pakistaner, etterlyst for ulovlig eksport av jakttrofeer. Foto: Interpol
ETTERLYST: Ariel Bustamante Sanchez er fra Mexico, etterlyst for piratvirksomhet og ulovlig fiske. Foto: Interpol
ETTERLYST: Adriano Giacobone har italiensk pass, og er etterlyst for ? blant annet ? kidnapping, ulovlig våpenbesittelse, heleri, frakt og dumping av ulovlig avfall, bedrageri og forfalskning av fakturaer og regnskapspapirer.
ETTERLYST: Nicolaas Antonius Coernelis Maria Duindam er nederlender, etterlyst for flere typer miljøkriminalitet samt heleri. Foto: Interpol
ETTERLYST: Ben Simasiku er fra Zambia og er etterlyst for ulovlig besittelse av støttenner fra elefant. Foto: Interpol
ETTERLYST: Bhekumusa Mawillis Shiba er statsborger av Swaziland og Sør-Afrika, og er etterlyst for ulovlig jakt. Foto: Interpol

(Dagbladet): (Dagbladet): Interpol ber om publikums hjelp i å spore opp ni etterlyste personer, som knyttes til organisert miljøkriminalitet og handel med truede dyr.

Organisert De ni er fra flere forskjellige land i både Europa, Asia og Afrika, og er navngitt som Adriano Giacobone, Ahmed Kamran, Ariel Bustamante Sanchez, Ben Simasiku, Bhekumusa Mawillis Shiba, Feisal Mohamed Ali, Nicolaas Antonius Cornelis Maria Duindam, Sergei Darminov og Sudiman Sunoto.

De ni er de mest framtredende av totalt 139 etterlyste personer fra 36 land, i Interpols Operation Infra Terra (der Infra står for International Fugitive Round Up and Arrest).

De 139 er etterlyst for brudd på en rekke straffebud knyttet til organisert miljøkriminalitet — smugling av elfenbein, ulovlig fiske, smugling av utrydningstruede dyr, handel med avfall og ulovlig tømmerhogst — eksempelvis er Feisal Mohamed Ali mistenkt for å lede en stor elfenbeinsliga i Kenya.

Interpol ber folk melde seg med all mulig informasjon de kan ha om de etterlyste.

Ber om tips - Selv den minste detalj, som du selv kanskje tror er irrelevant, kan være essensiell for å komme videre i en etterforskning når den settes sammen med informasjon vi allerede har, sier Ioannis Kokkinis, etterforsker ved Interpols avdeling for etterlyste personer.

- Noen ganger er et par friske øyne alt som trengs for å komme videre med en etterforskning og få fart i søket etter personer som, slik tilfellet er her, har hevet seg over loven i årevis, sier Kokkinis.

- Vi tror at om vi kan pågripe disse etterlyste personene vil vi komme adskillig nærmere å kunne rive fra hverandre organiserte kriminelle nettverk som har gjort det til en attraktiv forretningsmodell å ødelegge miljøet, sier Stefano Carvelli, som leder den samme enheten.

Totalt har etterforskere fra 21 forskjellige land deltatt i operasjon Infra Terra.