Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har du skiftet til sommerdekk? Politiet oppfordrer deg til å la bilen stå i morgen

OBS-varsel om snø over store deler av Østlandet.

SNØ: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SNØ: Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om lokalt vanskelige kjøreforhold mandag på grunn av snø flere steder på Østlandet skriver NTB.

- Det er ikke vår enda, sier Steinar Hausvik, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

La bilen stå
Han forteller at det er hver førers plikt å kjøre etter forholdene. Bilførere må ta ansvar for hva de velger å gjøre.

Et lavtrykk vil føre til snø mandag, og det vil være mest nedbør om formiddagen, melder Meteorologisk institutt gjennom værvarslingstjenesten Yr.

OBS-varselet gjelder for fylkene Telemark, Østfold, Vestfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Det vil bli til dels sludd og muligens regn ved kysten.

- Jeg vil sterkt anbefale om du har byttet til sommerdekk og våkner i morgen, og det er glatt, regn eller veien er dekket av snø, så burde du la bilen stå, sier Hausvik til Dagbladet.

Han legger til at det kan få alvorlige konsekvenser å kjøre på sommerdekk når det er glatt.

- Mange har nok skiftet til sommerdekk. Jeg er en av de, så i morgen må jeg la bilen stå, sier han.

OBS-varsel for Østlandet
Lokalt kan det komme bortimot 20 millimeter nedbør, og i hovedstaden er det meldt temperaturer ned mot 0 grader og svak vind fra øst-nordøst natt til mandag. Utover dagen vil både temperaturen og vindstyrken øke. Samme værforhold går igjen i de andre fylkene på Østlandet som OBS-varselet gjelder for.

Samtidig meldes det om stor gressbrannfare i de samme delene av landet søndag, ettersom snøen har forsvunnet tidlig flere steder og det er svært tørt.