SNØ I FJELLET: Etter fredag må du høyt opp i fjellet for å finne skiføre i Sør-Norge. Her fra Hemsedal. Illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
SNØ I FJELLET: Etter fredag må du høyt opp i fjellet for å finne skiføre i Sør-Norge. Her fra Hemsedal. Illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen / DagbladetVis mer

Har du tenkt deg på ski i romjula må du komme deg ut nå

Snart blir det nemlig mildvær og regn over hele Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du av den skiglade typen kan det være lurt å komme seg ut de nærmeste dagene. Spesielt torsdag blir en fantastisk skidag på Sør- og Østlandet.

• Sjekk været der du bor her.

- Skal folk ut på ski må de nesten gjøre det før lørdag. Torsdag blir skidag nummer én på Sør- og Østlandet med strålende sol og kalde temperaturer, sier Bjart Eriksen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

I løpet av fredagen stiger imidlertid temperaturene flere steder med så mye som 15 grader i løpet av 18 timer. Mot kvelden kommer det snø, som i løpet av natta går over til regn, og når du våkner på lørdag er det gode skiføret helt klart borte.

Spøker for skiføret Både i dag og andre juledag vil temperaturene holde seg på et par grader under null.

- I løpet av fredag natt stiger temperaturene til mellom en til fem plussgrader. Fra lørdag av må vi nok så høyt opp som 800-1000 meter for at nedbøren skal komme som snø. Tryvann kan vi glemme, og det spøker også litt for Norefjell, sier Eriksen.

På Vestlandet ligger temperaturene flere steder over null, og det vil komme en del nedbør i form av regn de kommende dagene.

- Det er vanskelig å si hvor lenge dette mildværet varer, men det holder seg nok i alle fall til noen dager ut i nyåret.

Vill vest I Bergen vil temperaturene stort sett holde seg på plussida, men unntak av torsdag, da det vil komme en enkelte snøbyger.

- Det blir en del nedbør som regn på Vestlandet både i dag og i morgen. Molde får stort sett minusgrader fram mot helga og nedbør i form av snø. Dette gjelder også Trøndelag, sier Eriksen.

I Nordland setter nedbøren inn for fullt fra torsdag av, men her kommer den i form av snø.

- I hele Nord-Norge blir det minusgrader. Kort sagt kan vi si at sør for Stadt og Dovre kommer nedbøren fra torsdag av som regn, men nord for Stadt kommer den som snø, sier Eriksen.

- Skiføret holder seg i nord, men i sør må du opp i fjellet for å kunne stå på ski.

SKIVÆR PÅ TORSDAG: Torsdag blir uten tvil den beste skidagen i romjula. Vil du ut på ski må du gjøre det før fredag, sier meteorologen. Da kommer det nemlig mildvær og regn. Illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
SKIVÆR PÅ TORSDAG: Torsdag blir uten tvil den beste skidagen i romjula. Vil du ut på ski må du gjøre det før fredag, sier meteorologen. Da kommer det nemlig mildvær og regn. Illustrasjonsfoto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer