- Har dusj på jobben

På Oslos beste vestkant bor Svein Sørensen (53). I ei 25 år gammel folkevognbuss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har kanskje gått forbi hjemmet hans i Drammensveien 60, en lys Volkswagen-buss. Det eneste som skiller den fra et hvilket som helst parkert kjøretøy er at det henger ei postkasse på døra.

- Jeg har registrert bostedsadresse Drammensveien 60, og får tilsendt all post hit, forteller Sørensen, som kan skryte av å bo blant ambassadører og med kort vei til Slottet.

Åpen flamme

Her har han bodd siden sommeren. Sørensen, opprinnelig fra Troms, mistet jobben og også leiligheten han bodde i. Da kom han til å tenke på folkevogna han hadde sett stå parkert på Skillebekk, og tok kontakt med eieren.

- Jeg fikk kjøpt den for en billig penge, og flyttet rett inn. Den var ferdig innredet, forteller han.

På et lite bord står ei kaffekanne, ei vekkeklokke og et lite svart-hvitt-tv. Han har en liten vask og en gasskomfyr som gir ham både varm mat og varme. Når han legger seg, slår han ut treseteren.

- Er det ikke kaldt nå om vinteren?

- Nei, gassen gir meg all varmen jeg trenger. Så lenge jeg har gass til komfyren, går det greit. Det hender imidlertid at jeg må ha i gang tenninga litt, for å varme opp bilen, sier han.

Gassflammene varmer ham opp, dag som natt. Og han passer på at gardinene ikke skal komme borti den åpne flammen.

- Hele bilen kan jo ta fyr, men det har gått bra så langt. Jeg har forresten planer om å kjøpe en røykvarsler og et brannslokkingsapparat for å være på den sikre siden.

Toalett på jobben

Sørensen jobber nå innen bygg og anlegg på Grønland i Oslo. Han kaller seg også deltidsstudent, for han tar noen voksenopplæringskurs.

Han kan også tenke seg å bruke tid og penger på bopelen:

- Jeg har lyst til å oppjustere standarden litt.

På sikt ønsker han seg også en leilighet, men akkurat nå stortrives han på sine få kvadratmeter.

- Det er ypperlig, og absolutt å anbefale for studenter eller andre som er i en overgangsfase.

Han går på toalettet og dusjer på jobben. Noen ganger bruker han også Tøyen-badet.

- Men hva hvis du plutselig må på toalettet på kveldstid?

- Da er det jo bare å hive den utafor kanten, ler nordlendingen.

Bilen er registrert som hans bopel, og han mangler bare en EU-kontroll før folkevogna er kjøreklar. Det vil han skaffe seg så han kan bo litt nærmere jobben.

ADRESSE OSLO VEST: Dette er hjemmet til Svein Sørensen. En Volkswagen, 77-modell. - Jeg har registrert bostedsadresse Drammensveien 60, og får tilsendt all post hit, forteller 53-åringen, som kan skryte av å bo blant ambassadører og med kort vei til Slottet i Oslo.
ANBEFALES: - Det er absolutt å anbefale for studenter eller andre, sier Svein Sørensen.