- BRUTALT: drapet skal ha skjedd inne i dette huset, men den drepte kvinnen (63) ble funnet delvis tildekt utenfor. Foto:
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
- BRUTALT: drapet skal ha skjedd inne i dette huset, men den drepte kvinnen (63) ble funnet delvis tildekt utenfor. Foto: Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

- Har en annen virkelighetsoppfatning

Drapssiktet (39) er svært preget etter at han drepte sin mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Den 39 år gamle sønnen som er siktet for å ha drept moren sin i Evje i Aust-Agder innrømmer at han drepte moren sin i går.

Faren til siktede, som også er ektemannen til 63-åringen, fant sønnen og sin drepte kone utenfor deres hjem i går kveld.

39-åringen er siktet for forsettlig drap.

- Annen oppfatning av virkeligheten
- Han har ikke tatt stilling til straffskyld ennå. Han har hatt en annen virkelighetsoppfatning enn oss andre den senere tid. Det hadde han også da han drepte moren sin, sier advokat Ben Fegran som forsvarer mannen.

Han kjenner ikke til hvor lenge han har hatt det slik og hva som er bakgrunnen for tilstanden. Forsvareren forteller også at sønnen har vært i konflikt med sin mor en stund.

- Dette har også med hans virkelighetsoppfatning å gjøre. Det dreier seg om personlige ting. Han skal ikke ha vært i noe lignende konflikt med sin far, sier Fegran.

Ifølge fvn.no skjedde drapet trolig inne i huset. Hun skal deretter ha blitt slept ut av huset og delvis tildekt med granbar, skriver avisa.

Drapet blir beskrevet som svært brutalt.

- Veldig preget
39-åringen er tidligere dømt fire ganger for vold, trusler og narkotikakriminalitet. I morgen fremstilles mannen for varetektsfengsling. Siktede vil trolig samtykke til dette.

- Han samtykket tidligere til dette, men jeg skal i møte med ham i kveld. Så får vi se om dette opprettholdes, sier advokaten.

Fegran forteller at hans klient forstår hva han har gjort.

- Han virker veldig preget av det som har skjedd, sier advokaten.

KRIMTEKNISK: Politiet gjennomførte i natt og i dag tekniske undersøkelser på åstedet på Evje.
Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
KRIMTEKNISK: Politiet gjennomførte i natt og i dag tekniske undersøkelser på åstedet på Evje. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer