Du leser nå Dagbladet Pluss

Har en tendens til å utslette liv når de kommer på overraskelsesbesøk

Nå vil NASA fange en asteroide med en stor «sekk» og taue den mot jorda.

ASTRONAUT PÅ ASTEROIDE: Planen er å først sende ut en romsonde med en stor sekk som fanger asteroiden. Den taues deretter inn mot jorda. To astronauter sendes så opp i NASAs kommende Orion-kapsel for å granske romsteinen direkte. Reisetida er beregnet til ni dager. IllUSTRASJON: NASA
ASTRONAUT PÅ ASTEROIDE: Planen er å først sende ut en romsonde med en stor sekk som fanger asteroiden. Den taues deretter inn mot jorda. To astronauter sendes så opp i NASAs kommende Orion-kapsel for å granske romsteinen direkte. Reisetida er beregnet til ni dager. IllUSTRASJON: NASAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For å lykkes må de gjenopplive en gammel kjenning.

Planen, som fortsatt er på tegnebrettet, er mildt sagt ambisiøs:

NASA ønsker å fange en asteroide og taue den til jordas nabolag. Deretter skal de sende opp to astronauter som kan hente prøver. Reisetida er beregnet til ni dager én vei.

Det såkalte «Asteroide-initiativet» vil ha flere formål: For det første er asteroider en konstant trussel mot jorda. Som dinosaurene opplevde for 65 millioner år siden, har de en tendens til å utslette liv når de kommer på overraskelsesbesøk.

Romsteinen som eksploderte over Uralfjellene i Russland og knuste tusenvis av ruter var en påminner om at situasjonen ikke er annerledes i dag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.