Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap)

Har en teori om fallet

Tilliten til helsemyndighetenes håndtering av pandemien har stupt de siste ti ukene. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tror at stupet kan skyldes usikkerhet knyttet til vaksinebeskyttelse, smitteøkning og omikron.

TEORI: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tror at årsaken til at tilliten til helsemyndighetenes håndtering av pandemien stuper, kan være sammensatt. Foto: Annika Byrde / NTB
TEORI: Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tror at årsaken til at tilliten til helsemyndighetenes håndtering av pandemien stuper, kan være sammensatt. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig nådde befolkningens tillit til helsemyndighetenes håndtering av covid-19-pandemien et foreløpig bunnpunkt. Helseminister Ingvild Kjerkol tror at fallet kan skyldes usikkerhet knyttet til vaksinebeskyttelse, smitteøkning og omikronvarianten.

- Tilliten i befolkningen har vært et av de viktigste verktøyene gjennom pandemien. Vi er veldig opptatt av å ta vare på den! Så er det er naturlig at tilliten går opp og ned i en langvarig krise, ikke minst når ting er i endring, sier Kjerkol til Dagbladet og fortsetter:

- De siste månedene har vi sett at vaksinene ikke beskytter like lenge som vi hadde håpet, samtidig som smitten har økt kraftig. I tillegg har omikron-mutanten kommet på toppen av dette. Usikkerheten rundt dette kan ha ført til at tilliten har gått ned. Men jeg tror at folk ser at vi nå tar kraftige grep for å beholde kontrollen og bidra til at belastningen i helsetjenesten ikke blir for stor.

Kjerkol håper folk vil fortsette med å følge råd og regler.

- Innbyggerne har stilt opp og fulgt råd og regler gjennom hele pandemien. Jeg tror og håper at de vil fortsette med det!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer