DREPT: Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept ved fjellandsbyen Imlil i desember i fjor. Foto: Scanpix
DREPT: Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept ved fjellandsbyen Imlil i desember i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

Dobbeltdrapene i Marokko:

- Har ennå ikke fått tak i marokkansk advokat

Rettssaken mot de 24 drapstiltalte i terrorsaken i Marokko er i gang for fjerde gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I desember i fjor ble norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen drept på vei ned fra Toubkal-fjellet i Marokko.

HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.h) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix
HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.h) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix Vis mer

Rettssakens fjerde seanse er nå i gang i byen Salé, der de har en egen terrorrett. Det uten at advokaten til familien til avdøde Maren Ueland har fått tak i en marokkansk advokat.

- Jeg jobber intenst med saken, men har ikke fått tak i advokat ennå, sier Ragnar Falck Paulsen, advokat for familien Ueland.

Mye uklart

Det er mye som er uklart i den pågående rettssaken, som kun pågår på torsdager. Det vites ennå ikke hvilke torsdager framover som rettssaken skal pågå. Ei heller når dommen til slutt faller.

- Jeg har fått vite at dommeren er den som avgjør framdriften og pausene. Det er visst vanlig i marokkansk rett, sier Paulsen.

Norges ambassade i Marokko har en representant i rettssalen i Salé, som gir referat til Paulsen og Ueland familien i etterkant av dagens seanse.

Torsdag for to uker siden var det de fire hovedtiltalte i tillegg til to andre som var i vitneboksen. I dag forventes det at fem nye av de totalt 24 tiltalte skal svare på spørsmål fra dommer og bistandsadvokater.

- Jeg kommer til å spørre om disse fem har gått på koranskolen der de fire hovedtiltalte gikk. Jeg vil også vite om de har vært i fengsel samtidig som en del av de medtiltalte, i tillegg til om de har forbindelser til utlandet, sier Khalil Fataoui, advokat for den danske familien.

- Skyldig

Med unntak av den spansk-sveitsiske tiltalte Kevin Zoller, har de fem som var i vitneboksen for to uker siden sagt seg skyldige i drapene på de to jentene, eller at de hadde medvirket til drapene.

Kona og mora til Zoller er på plass i rettssalen også i dag, og håper at Zoller blir frikjent.

- I forkant av rettssaken ble Kevin framstilt som et monster. Som den som hadde hjernevasket de tiltalte, som hadde lært dem opp i mye forskjellig. Men i rettssaken har alle de som har vitnet sagt at Kevin ikke visste noe om deres drapsplaner, i tillegg til at de sier han ikke har vært hjernen bak. Dette har ikke kommet fram i marokkanske medier, noe jeg synes er trist, sier Kevin Zollers kone, Fatima, til Dagbladet i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer