Dobbeltdrapene i Marokko:

- Har ennå ikke fått tak i marokkansk advokat

Rettssaken mot de 24 drapstiltalte i terrorsaken i Marokko er i gang for fjerde gang.

DREPT: Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept ved fjellandsbyen Imlil i desember i fjor. Foto: Scanpix
DREPT: Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept ved fjellandsbyen Imlil i desember i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember i fjor ble norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen drept på vei ned fra Toubkal-fjellet i Marokko.

Rettssakens fjerde seanse er nå i gang i byen Salé, der de har en egen terrorrett. Det uten at advokaten til familien til avdøde Maren Ueland har fått tak i en marokkansk advokat.

- Jeg jobber intenst med saken, men har ikke fått tak i advokat ennå, sier Ragnar Falck Paulsen, advokat for familien Ueland.

Mye uklart

Det er mye som er uklart i den pågående rettssaken, som kun pågår på torsdager. Det vites ennå ikke hvilke torsdager framover som rettssaken skal pågå. Ei heller når dommen til slutt faller.

- Jeg har fått vite at dommeren er den som avgjør framdriften og pausene. Det er visst vanlig i marokkansk rett, sier Paulsen.

Norges ambassade i Marokko har en representant i rettssalen i Salé, som gir referat til Paulsen og Ueland familien i etterkant av dagens seanse.

Torsdag for to uker siden var det de fire hovedtiltalte i tillegg til to andre som var i vitneboksen. I dag forventes det at fem nye av de totalt 24 tiltalte skal svare på spørsmål fra dommer og bistandsadvokater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer