Coronaviruset

- Har epidemien under kontroll

Tall fra FHI viser nå at vi smitter i snitt 0,7 personer. Det betyr at coronaepidemien er under kontroll, sier helseministeren.

LAVERE SPREDNING: Tiltakene for å unngå smittespredning i Norge ser til å ha fungert, forteller helse- og omsorgsminister Bent Høie. Video: Celina Morken. 6. april 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bent Høie sier på en pressekonferanse mandag ettermiddag at Norge nå har fått epidemien under kontroll.

- Vi hadde som mål at hver coronasmittet skulle smitte maksimalt én person. Tall fra FHI viser nå at vi smitter i snitt 0,7 personer. Det betyr at coronaepidemien er under kontroll, sier Høie.

Han benyttet samtidig anledningen til takke alle som har fulgt myndighetenes råd og oppfordringer.

- Det har vi greid sammen, takket være dere som er innbyggerne i landet vårt. Jeg er veldig stolt over det vi har fått til sammen, sier Høie.

- Tydelig avflating

FHI-leder Camilla Stoltenberg forklarer at det blant annet er antallet sykehusinnleggelser som viser at epidemien er under kontroll.

- Vi ser en tydelig avflating av sykehusinnleggelser den siste uka. Vi ser også en avflating når det gjelder behovet for intensivbehandling. Det er bakgrunnen for at vi oppfatter at det har skjedd en positiv utvikling, sier Stoltenberg.

Hun sier beregningene viser at det reelle smittetallet kan ligge på rundt 14 000 personer i Norge - noe som er en liten andel av befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer