Har erkjent forgiftning av Buster (9)

Hunden til Ole Eriksen døde etter at han ble forgiftet i hundegården sin. Nå har en person erkjent forholdet.

SJOKK OG VANTRO: Både hunden Buster (9) og Mimmi (6 måneder) skal angivelig ha blitt forgiftet med Plumbo. Munnen og svelget til Buster var så ødelagt at han måtte avlives. Foto: Privat
SJOKK OG VANTRO: Både hunden Buster (9) og Mimmi (6 måneder) skal angivelig ha blitt forgiftet med Plumbo. Munnen og svelget til Buster var så ødelagt at han måtte avlives. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke fortalte hundeeier Ole Eriksen at familien var i sjokk etter at noen angivelig hadde kastet inn en brødskive med det som kan ha vært Plumbo inn i hundegården deres.

Jämthundene Buster (9) og Mimmi (seks måneder) ble veldig syke og Buster døde av etseskadene i munn og hals.

Nå har en person tilstått å stå bak hendelsen, bekrefter politifullmektig Ragnhild Hjermstad ved Innlandet politidistrikt overfor Østlendingen onsdag.

Eriksen, som bor i Koppang i Stor-Elvdal i Innlandet, sier til Dagbladet at han er letta.

- Det var litt godt. Jeg frykta at ingen kom til å bli tatt for det. Men jeg har fortsatt to hunder og to barn, og er redd for at det skal skje noe mer, sier han.

SKUMMEL: Denne hunden har funnet en kniv og vil leke med matmor Thitiporn Kaporo 30. august, Thailand. Video: Kameraone. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Det var mandag forrige uke at Eriksen fikk skrekkopplevelsen. Da han skulle mate hundene så han at det rant blod og sikkel ut av munnen og det var oppkast på føttene på den eldste hunden.

Valpen Mimmi var også tydelig syk - og begge ble tatt med til veterinæren.

KJÆRT FAMILIEMEDLEM: Buster har vært med familien i ni og et halvt år og var en premiert jakthund. Foto: privat
KJÆRT FAMILIEMEDLEM: Buster har vært med familien i ni og et halvt år og var en premiert jakthund. Foto: privat Vis mer

Den eldste hunden ble betydelig dårligere neste dag. Han verken spiste eller drakk vann. Ved en ny dyrlegesjekk fant de store vevskader i munn og svelget.

- Vi fant ut at det eneste riktige å gjøre var å avlive hunden. Det var veldig vanskelig, sier Eriksen som omtaler Buster som et «kjært familiemedlem».

Valpen Mimmi gikk det heldigvis bedre med.

En ble person er siktet for forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av dyrevelferdsloven etter hendelsen, bekreftet politifullmektig Hjermstad til Dagbladet. Nå har personen erkjent forholdene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer