- Har et tannlegehelvete etter Tyrkia-behandling

May Britt Dale skulle spare penger på å gå til en tyrkisk tannlege.

Tanntrøbbel: May Britt Dale tok tannlegebehandling i Tyrkia. Dette fikk alvorlige konsekvenser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Tanntrøbbel: May Britt Dale tok tannlegebehandling i Tyrkia. Dette fikk alvorlige konsekvenser. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har hatt smerter i over ett år, sier May Britt Dale (48). Hun er en av mange nordmenn som reiser til utlandet for å utføre dyre og kompliserte tannbehandlinger.

Grunnen til at nordmenn fristes til utenlandske tannbehandlinger er at prisen ligger på et betydelig lavere nivå enn i Norge. Et lite søk på nettet viser at mange aktører tilbyr tilpassede helsereiser, der opphold og tannbehandling er inkludert i prisen.

May Britt Dale reiste til Tyrkia i august i fjor for å rotfylle én tann, sette krone på to tenner og bytte ut en krone hun hadde fra før. Kort tid etter merket hun smerter og oppsøkte sin lokale tannlege.

- Min norske tannlege bare ristet på hodet av arbeidet som var gjort. Bildene tannlegen tok av blant annet den nye tannen viser at den overhodet ikke passet inn i min kjeve. Jeg ble nødt til å få alt arbeidet gjort på nytt, sier Dale.

Traumatisk Dale mener tennene kunne ikke reddes på grunn av de grove feilene som ble gjort av tannlegen i Tyrkia, og hun har måttet allerede trekke en tann for å få satt inn ny.

- Jeg gikk i seks måneder uten tann. Med et stort, gapende hull i munnen gikk det ut over mitt yrke som modell, sier 48-åringen. Hun jobber i perioder som statist i spillefilmer i tillegg til modellyrket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer