Donald Trump

- Har etterretning om Macrons sexliv

Tidligere president Donald Trump skal ha skrytt av at han kjenner til intime detaljer om den franske presidenten Emmanuel Macrons sexliv.

BESLAG: Da FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida tidligere i august, ble det beslaglagt et dokument som var markert med «Info re: President of France». Foto: Ben Gray / AP / NTB
BESLAG: Da FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida tidligere i august, ble det beslaglagt et dokument som var markert med «Info re: President of France». Foto: Ben Gray / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere president Donald Trump har angivelig gjentatte ganger skrytt av å ha kjennskap til intime detaljer om den franske presidenten Emmanuel Macrons sexliv, ifølge magasinet Rolling Stone.

Avsløringen kommer i kjølvannet av at FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida tidligere i august. Totalt beslagla agentene 30 gjenstander, deriblant 20 esker, fotoalbum, et håndskrevet notat og en benåding av Roger Stone.

I tillegg ble det beslaglagt et dokument som var markert med «Info re: President of France». Hva dette dokumentet inneholder, er imidlertid ukjent for offentligheten.

Macrons «frekke» metoder

Ifølge kilder til Rolling Stone har Trump skrytt, både under og etter sin tid i Det hvite hus, av at han kjenner til intime detaljer om Macrons kjærlighetsliv - og at han skal ha opparbeidet seg denne kunnskapen gjennom etterretning han har blitt orientert om.

Det er imidlertid uklart om dokumentet FBI beslagla på Mar-a-Lago inneholder detaljer om Macrons privatliv. Det er heller ikke kjent om dokumentet stammer fra amerikansk etterretning.

Mar-a-Lago, Trumps luksuseiendom i Florida, ble ransaket av FBI-agenter. Video: AP Vis mer

Da det ble kjent at FBI-agentene beslagla et dokument som var markert med «Info re: President of France», skal det ha ført til uro på begge sider av Atlanterhavet, opplyser kilder til tidsskriftet. At Trump tidligere har skrytt av å kjenne til Macrons «frekke» metoder som «få mennesker kjenner til», skal ha forsterket disse bekymringene.

Dette skal ha ført til at både franske og amerikanske tjenestemenn jobbet iherdig med å finne ut nøyaktig hva dokumentet inneholdt.

Hvilke «frekke» metoder den franske presidenten skal ha tatt i bruk, ga Trump angivelig svært få detaljer om. En av kildene nær den tidligere presidenten skal ha uttalt at «det ofte er vanskelig å vite om han snakker vrøvl eller ikke», ifølge Rolling Stone.

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Offentliggjorde begjæring

Fredag offentliggjorde Justisdepartementet i USA en redigert utgave av en begjæring som lå til grunn for ransakingen. Det skjedde etter at en føderal dommer i Florida torsdag ga departementet frist til fredag med å offentliggjøre begjæringen.

Store deler av dokumentet ble imidlertid sladdet for å beskytte vitner og den videre etterforskningen.

I begjæringen ble det listet det opp fire hovedmål for ransakingen av Trumps eiendom Mar-a-Lago

  • Å få fastslått hvordan de graderte dokumentene ble flyttet fra Det hvite hus eller andre lokaler som er autorisert til å lagre gradert materiale, for deretter å ende opp på Mar-a-Lago.
  • Å få fastslått hvorvidt rommet/rommene på Mar-a-Lago var godkjent for oppbevaring av gradert informasjon.
  • Å få fastslått om andre graderte dokumenter eller lydfiler kan ha blitt oppbevart i uautoriserte lokaler på Mar-a-Lago eller andre ukjente steder, og hvorvidt de fortsatt er lagret på disse stedene.
  • Å få identifisert en eller flere personer som kan ha fjernet eller tilbakeholdt gradert informasjon uten autorisasjon og/eller på et uautorisert sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer