- 1400 TIPS: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby informerte om terroretterforskningen på den daglige pressekonferansen i terrorsaken. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
- 1400 TIPS: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby informerte om terroretterforskningen på den daglige pressekonferansen i terrorsaken. Foto: Tomm W. Christiansen/DagbladetVis mer

- Har fått 1400 tips etter terrorangrepet

Oslo-politiet holdt pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet ved politioverbetjent John Roger Lund og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby holdt en pressekonferanse klokka 13 for å gi siste nytt fra etterforskningen rundt terrorangrepene 22.07.

Lund innleder pressekonferansen med å opplyse at de har fått inn rundt 1400 tips i anledning terrorsaken.

Breivik har vært inne til fem lange avhør. Politiadvokat Pål Kraby sier at Breivik har en «ganske detaljert hukommelse» om det som skjedde på Utøya.

- Vi ønsker ikke å gå i detalj om hva vi har snakket om, men Utøya har vært et tema. Vi har så langt avhørt rundt 300 vitner. Kripos bistår med avhør av over 700 fornærmede fra Utøya, sier politiadvokat Kraby.

- Det er avhørt flere personer i utlandet, sier Kraby, uten å gå i ytterligere detalj.

Rundt 44 av de som skal avhøres omkring i Norge er under 16 år.

- Mange av barna som skal avhøres er under 16, og da er reglene slik at de skal avhøres i et dommeravhør, sier Kraby, og legger til at de skal definere at «alle som fyller 16 i løpet av året skal avhøres som voksne».

Om påstander rundt at Breivik skal ha ringt politiet flere ganger fra Utøya, sier Kraby følgende:

- Jeg kan bekrefte at vi har fått en telefon fra det som vi antar er siktede. Utover det ønsker vi ikke å kommentere, sier Kraby. Han ønsker ikke å si om det er snakk om flere telefonsamtaler.

Kraby sier de ikke har funnet noe videokamera fra Utøya, men sier at Breivik både i avhør og i manifestet har uttrykt ønske om å filme massakren.