Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har fått 40 tips

Politiet står fremdeles uten svar på hvem den etterlyste hettemannen i Hagen-saken er.

ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen i forbindelse med Lørenskog-saken. Video: Politiet Vis mer

Seks dager har gått siden politiet gikk ut og etterlyste opplysninger om en mann som gikk ved Metro senter på Lørenskog dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Med hette over hodet beveget mannen seg mot Sloraveien, hvor ekteparet Hagen bor, på et tidspunkt som er svært aktuelt for politiet.

Nå opplyser påtaleansvarlig og politiadvokat Haris Hrenovica til Dagbladet at de har fått inn mange tips i løpet av dagene etter etterlysningen.

- Politiet har totalt mottatt rundt 40 tips om hvem mannen fra videoovervåkingen kan være. Tipsene blir fortløpende undersøkt. Mannen er så langt ikke identifisert, og politiet er fortsatt interessert i tips og opplysninger, skriver Hrenovica i en e-post.

En person meldte seg forrige uke til politiet, da han trodde det var ham som var fanget opp av overvåkningskameraene i området. Det viste seg imidlertid at det ikke var riktig person.

«HETTEMANNENS» BEVEGELSER: Dette er ruta politet mener «hettemannen» skal ha gått den 31. oktober 2018. Video: Politet / Google Maps Vis mer

Stoppet ved søppelkasser

Ruta den etterlyste mannen har gått, er svært interessant for politiet. Fra parkeringshuset gikk han over Festplassen mellom Metro senter og Lørenskog hus, over riksvei 159, langs Mailand skole og Hjelpemiddellageret, mot Elveveien og Andemateplassen i enden av Langvannet, og i retning Sloraveien.

Deretter var han borte fra overvåkningskameraer, før han dukket opp 28 minutter seinere, på Festplassen mellom Metro senter og Lørenskog hus igjen, før han gikk til parkeringshuset ved ishallen.

En av videoene viser at mannen stoppet opp litt ved to søppelkasser ved en parkeringsplass ved Hjelpemiddellageret, før han gikk videre i retning Langvannet.

Konkrete navn

Mannen på overvåkningskameraene ble etterlyst som vitne fordi politiet vil undersøke om han kan sitte på viktig informasjon uten å være klar over det selv.

Politiet fikk flere tips allerede i døgnet etter at de gikk ut med etterlysningen. I tillegg til mannen som meldte seg selv, tok en rekke andre tatt kontakt.

- Mannen på videoen befinner seg i et område og på et tidspunkt som er svært aktuelt for etterforskningen. Han befinner seg i relativ nærhet til Sloraveien, og ut fra det vi kan rekonstruere, er han derfor interessant. Noen av tipsene inneholder navngitte forslag til hvem mannen kan være, sa Hrenovica til Dagbladet før helga.

Enorme mengder video

Det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober 2018, var en telefonsamtale til sønnen klokka 09.14. Klokka 09.48 forsøkte en nabo å ringe henne, men fikk aldri svar.

Videoopptakene av «hettemannen» inngår i et massivt videomateriale, som teller nesten 6000 timer, og ble innhentet i en tidlig fase av etterforskningen. Siden da har politiet hatt en svært tidkrevende jobb med å systematisere videoopptakene og sette de i sammenheng med andre opplysninger i saken.

Også tidligere i saken har personer blitt etterlyst på grunn av at de ble fanget opp på video i det aktuelle tidsrommet rundt Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Allerede kort tid etter at saken ble offentlig kjent, ble to personer omtalt som «luemannen» og «telefonmannen» etterlyst, etter at de hadde gått utenfor milliardær Tom Hagens arbeidsplass dagen hans kone forsvant.

De to ble aldri identifisert, og politiet har seinere gått ut og sagt at de ikke lenger anser dem som sentrale i etterforskningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!