Har fått beskjed om at han skal drepes før han blir fengslet

Politiet frykter for sikkerheten til drapsforsøktiltalt Young Guns-mann (30).

DÅRLIG FORHOLD MELLOM GJENGENE: Tidligere i rettsaken måtte politiet rykket mannsterkt ut etter tilløp til slåsskamper i nærheten av lokalene til Borgarting lagmannsrett i Oslo.
Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
DÅRLIG FORHOLD MELLOM GJENGENE: Tidligere i rettsaken måtte politiet rykket mannsterkt ut etter tilløp til slåsskamper i nærheten av lokalene til Borgarting lagmannsrett i Oslo. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Young Guns-mannen (30) som var tiltalt for drapsforsøk på B-gjenglederen Ghulam Abbas møtte ikke i retten i den siste dagen av lagmannsrettsaken mot ham.

30-åringen ble fritatt fra å møte, fordi både mannen selv og politiet har oppfattet konkrete drapstrusler mot ham.

- Dette er ikke noe han har vurdert alene, men politiet har vurdert at det er nødvendig av hensyn til sikkerheten hans, sa lagdommer Hedda Remen før hun innledet sin rettsbelæring.

Politiet har plassert mannen på et hemmelig sted.

- Han fikk beskjed om at hvis han blir dømt, så skal han tas før han blir satt i fengsel, sier Fridtjof Feydt, mannens forsvarer, til Dagbladet.

Dusør på mannen

Dagbladet har så sent som denne uka fått opplysninger fra gjengmiljøet om at det nylig ble satt ut en konkret dusør på mannen. Et pengebeløp på betydelig mer enn 100 000 kroner skal være lovet ut til den eller de som skader Young Guns-profilen innen en gitt tidsramme. Dussørryktene stammer ifølge Dagbladets kilder fra sentrale personer i det rivaliserende miljøet.

30-åringen har tidligere også blitt truet på livet. Han satt i samme bil som Young Guns-leder Mohammed Javed da sistnevnte ble skutt og drept på Haugerud i januar i år.

- I forkant av det hadde det kommet konkrete trusler mot både Javed og min klient, sier Feydt.

Dagbladet har tidligere skrevet at det var en pris på hodet til både Javed og 30-åringen.


Hevnoppgjør

Lagmannsrettdommen mot 30-åringen faller i dag.

Drapsforsøket på Granstangen er regnet som et hevnoppgjør etter Aker Brygge-skytingen, der 30-åringen og en annen mann i Young Guns ble skutt.

Forholdene mellom de rivaliserende gruppene B-gjengen og Young Guns har vært svært dårlig etter Aker Brygge-saken. I forbindelse med rettssaken som nå går i lagmannsretten, har det vært munnhuggeri og bråk mellom gjengmedlemmer tre ganger.

Stemningen mellom gjengmiljøene ble enda dårligere da det angivelige B-gjengmedlemmet Mohammed Ibrar Aslam leverte et omstridt opptak til politiet som ble spilt av i retten i forrige uke.

Samtalen ble tatt opp i hemmelighet da de to møttes i Oslo fengsel sammen med fengselsprest Terje Auli i september og oktober i fjor. Aslam er dømt for drapsforsøket på Aker Brygge på 30-åringen.

DRAPFORSØKTILTALT OG DRAPSTRUET: 30-åringen fra Young Guns.
DRAPFORSØKTILTALT OG DRAPSTRUET: 30-åringen fra Young Guns. Vis mer