Har fått hjemmene vandalisert

Hjemmene til den demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, og Republikaner-toppen Mitch McConnell har blitt vandalisert. - Kona og jeg blir ikke skremt, sier McConnell.

VANDALISERT: Hjemmene til den demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, og Republikaner-toppen Mitch McConnell har blitt vandalisert. Det skal angivelig ha blitt etterlatt et avkappet grisehode utenfor døra til Pelosi, ifølge BBC. Foto: AP/NTB.
VANDALISERT: Hjemmene til den demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, og Republikaner-toppen Mitch McConnell har blitt vandalisert. Det skal angivelig ha blitt etterlatt et avkappet grisehode utenfor døra til Pelosi, ifølge BBC. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, og republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, har fått hjemmene sine vandalisert.

Det skriver en rekke britiske og amerikanske medier, blant dem BBC.

Ifølge avisa ble det angivelig etterlatt falskt blod og et avkappet grisehode utenfor døra til Pelosis hus i California. De skriver at huset også skal ha blitt tagget med graffiti.

Pelosi har ikke kommentert eller bekreftet hendelsen selv, men politiet i San Francisco har bekreftet at de etterforsker en hendelse hjemme hos Pelosi, ifølge avisa.

- Har ingen plass i samfunnet

REAGERER: Flere reagerer på disse bildene av demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi. Bilder fra Fox News. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

På McConnells hus skal det ha blitt skrevet «hvor er pengene mine», ifølge avisa. Bilder fra stedet bekrefter dette. McConnell har selv bekreftet hærverket i en uttalelse.

HUSET: Bilder viser at det står skrevet «hvor er pengene mine» på Republikaner-toppen Mitch McConnells hus. Politiet bekrefter også at det har vært en hendelse ved huset hans. Foto: AP/NTB.
HUSET: Bilder viser at det står skrevet «hvor er pengene mine» på Republikaner-toppen Mitch McConnells hus. Politiet bekrefter også at det har vært en hendelse ved huset hans. Foto: AP/NTB. Vis mer

I uttalelsen skriver han at han og kona ikke ble skremt, men at de «håper naboene i Louisville ikke får ubehag av det radikale raserianfallet».

- Vandalisme og fryktpolitikk har ingen plass i samfunnet vårt, skriver han videre.

Politiet i Louisville opplyser til USA Today at hendelsen fant sted lørdag, og at de ikke har noen mistenkte.

Avviste Trumps ønske

Hærverket skjer kort tid etter at McConnell avviste å øke den etterlengtede corona-krisepakken i USA slik president Donald Trump har ønsket.

Trumps ønske var å øke krisesjekken som hver enkelt amerikaner skal få til 2000 dollar. Trump har stilt det som krav for å godkjenne krisepakka, men godkjente likevel krisepakka. Presidenten står likevel for at endringen fortsatt må skje.

ISKALDT MØTE: Det var lite gjensynsglede å se da president Donald Trump og lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, møttes igjen. Video: CNN/AP Vis mer

- I løpet av sommeren blokkerte Demokratene på ondsinnet vis en coronakrisepakke. For få måneder siden startet Kongressen forhandlinger om en pakke som er kritisk for det amerikanske folket. Det tok altfor lang tid. Men den pakken de sender til min pult, er en helt annen. For å være ærlig er den en skam, har Trump skrevet på Twitter.

- Vi godkjente en krisepakke på nesten 1000 milliarder for et par dager siden. Hvis husholdninger som sliter, trenger mer, vil vi vurdere mindre, målrettede tiltak, ikke en annen brannslange med lånte penger, har McConnell uttalt.

Krisepakken McConnell viser til var på 900 milliarder kroner og ble godkjent av de to kamrene i Kongressen før jul.

Nederlag for Trump

Fredag gikk Donald Trump på nok et sviende nederlag.

Kongressen i Washington overkjørte da Trumps veto mot forsvarsbudsjettet.

81 av de 100 senatorene stemte for å godkjenne budsjettet, som er på 740 milliarder dollar. 13 stemte mot.

Trump gikk dermed på et sviende nederlag, og det er første gang at presidentens veto blir satt til side.

Nederlaget falt ikke i god jord hos presidenten som raskt tok til Twitter for å vise sin misnøye.

- Vår republikanske senat mistet akkurat muligheten til å kvitte seg med seksjon 230, som gir store teknologiselskaper ubegrenset kraft. Patetisk!!!, skrev presidenten på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer