Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har fått hundrevis av støtte-sms

Per Sandberg på jobb igjen i dag. Nettmøte tirsdag!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg vet ikke om «grue» er riktig ord, sier Per Sandberg.

Frp-politikeren har sin første dag på jobb etter å ha vært sykemeldt i tre uker. Du kan selv spørre ham hvordan dagen har vært. Han stiller til nettprat på Dagbladet.no klokka to i morgen. Send spørsmål nå.

Foreløpig har han bare vært på jobb i noen timer, og det har gått fint, selv om han hadde blandede følelser rundt det å skulle komme tilbake.

1000 tilbakemeldinger

- Jeg er en glad person, det sier alle som kjenner meg. Men når du ikke har det glimtet i øyet lenger, og gleden og motivasjonen er borte, blir det en spenning i forhold til hvordan du skal gripe det an. Men jeg har aldri grua meg eller vært nervøs for å møte kollegene, verken partikolleger eller politiske motstander, sier han.

De første timene har gått med til ryddinga og papirarbeidet han skulle ha gjort unna før jul, i tillegg til å gå igjennom alle brevene, kortene og mailene som har strømmet inn.

- Legger jeg til alle sms-ene jeg har fått, blir det over tusen meldinger, forteller han.

Hagen først innom kontoret

BEKLAGER PROMILLE-TALE: Per Sandberg var i dag tilbake på kontoret etter sykmeldingen i kjølvannet av den omstridte alkoholpåvirkede talen i stortingssalen. Foto: MARIE L. KLEVE
BEKLAGER PROMILLE-TALE: Per Sandberg var i dag tilbake på kontoret etter sykmeldingen i kjølvannet av den omstridte alkoholpåvirkede talen i stortingssalen. Foto: MARIE L. KLEVE Vis mer

Sandberg kom på forsida av VG før jul, etter at det ble kjent at han gikk på Stortingets talerstol etter å ha drukket alkohol. Mediekjøret som fulgte ble så tøft for Sandberg at han ble sykemeldt. Noen av tilbakemeldingene har vært kritiske, men de aller fleste er ifølge Frp-profilen støttende og oppmuntrende.

- Jeg har fått henvendelser fra politikere fra alle partier, men også fra privatpersoner, forteller han.

Foreløpig har han ikke rukket å hilse på så mange kolleger etter at han kom tilbake. Carl I. Hagen var den første som stakk innom kontoret hans.

- Han har vært min mentor i mange år, og når han gir råd, er det veldig sjelden jeg ikke følger dem. Han sa at han også hadde hatt sine nedturer. For å komme ut av det er det viktig å fokusere minst mulig på situasjonen, være minst mulig bitter, brette opp ermene og ha fokus på politikken. Jeg tror han var glad for å ha meg tilbake, sier han.

- Er du bitter på dem som tipset VG i utgangspunktet?

- Nei, jeg kan ikke bruke ressurser på det. Det overskuddet jeg har samla nå skal jeg bruke på politikken, og til å videreføre samholdet i komiteen. Samholdet i denne stortingsgruppa er så stødig og støtt at jeg ikke har frykta å komme tilbake, sier Sandberg.

- Du sier på forsida i Dagbladet i dag at du vil be Stortinget om unnskyldning. Når og hvordan vil det skje?

- Det har jeg ikke helt funnet ut av ennå. Men jeg mener at de som kanskje ønsket å ramme Frp har rammet hele Stortinget. Nå er det mitt ansvar å framføre en beklagelse, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!